Radu Cristian: Statiunea Saturn va fi modernizata cu bani europeni [FOTO]

0
1355
“Radu Cristian: Saptamana viitoare, vom depune la institutiile UE proiectul de modernizare a statiunii Saturn, in vederea obtinerii unei finantari de aproximativ 3 milioane de euro. Colegii din Primaria Mangalia au lucrat la documentatia acestui proiect de aproape un an de zile, munca lor fiind ingreunata de faptul ca in toata statiunea, Primaria mai are doar 4 strazi. Toate drumurile secundare si aleile de acces catre plaja au fost VANDUTE acum 20 de ani, de cei care astazi manipuleaza opinia publica, disperati ca-si pierd zecile de hectare de teren pe malul marii.
Colegilor din Primarie le multumesc pentru efortul depus, intrucat munca lor nu se vede, dar in spatele oricarui astfel de proiect cu finantare UE este un volum imens de munca si responsabilitate. Daca totul decurge normal, lucrarile in teren ar trebui sa demareze in primavara anului viitor, dar depindem foarte mult de procedurile de licitatie si legislatia stufoasa. Oricum, avem sanse foarte mari sa primim finantarea, iar banii vor fi folositi pentru reabilitarea strazilor si trotuarelor pe strazile: Lavrion, Greenport, Henny Ignatie si Corneliu Coposu.
Modernizarea presupune amenajarea spatiilor verzi si a retelei de iluminat, mobilier urban si camere video. Pentru fluidizarea traficului, va fi amenajat un sens giratoriu la intersecţia străzilor Lavrion cu Corneliu Coposu şi Henny Ignatie. Pe strada Greenport, la intersecţia cu strada Henny Ignatie, se va amenaja un sens giratoriu unde vor fi montate monitoare LED, pe care vor rula informaţii despre evenimentele estivale, temperatura aerului si apei mării etc. Totodată, se vor monta totemuri şi monitoare LED la toate intrările în staţiune pentru o mai bună vizibilitate, dar şi pentru a veni în sprijinul turiştilor. Toate cablurile de pe stâlpi vor fi introduse în tubulatură subterană, va fi refăcut integral sistemul de iluminat public şi va fi înfiinţată o staţie taxi, pe strada Corneliu Coposu.
Vom amenaja noi parcări, dar şi piste de biciclete pe străzile Gala Galaction – Lavrion – Henny Ignatie. Modernizarea statiunii Saturn este doar unul dintre proiectele la care lucram de luni bune, la Primaria Mangalia. Zilele urmatoare va voi prezenta si alte proiecte cu fonduri UE, printre care se numara: Faleza Mangalia-Saturn, reabilitarea a peste 25 de strazi din oras, modernizarea Pietei Republicii, etc. Sunt proiectele la care muncim si care vor ramane dupa noi zeci de ani, de-acum incolo.
Sunt convins ca oamenii de buna credinta stiu sa aprecieze si sa inteleaga ca un proiect de o asemenea anvergura nu se face peste noapte. Pe cei care se pricep doar sa bage batul prin gard, ii invit sa se plimbe prin Parcul Evergreen (amenajat pe locul unei foste gropi de gunoi) sau pe celebra Aleea Teilor. Acolo este munca noastra, care va dainui foarte multi ani dupa ce lumea va fi uitat de intoxicarile si dezinformarile unor politicieni marunti”.

sursa: facebook.com/cristian.radu, 10.06.2017, h.13,50.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply