Istorie “stropită” cu acorduri de rock. Capidava, tărâmul de vis de la malul Dunării

0
1233

Ce treabă are istoria cu rock-ul? Dar Dunărea cu rock-ul? Capidava Rock Fest le include pe toate. Şi dacă soarele le va fi prieten şi norii se vor ţine departe, toţi cei care vor să ia o porţie de istorie, pe acorduri de rock, la malul Dunării, vor avea parte, în iulie, de o experienţă unică. 

La aproape 20 de kilometri în aval de Cernavodă, Dunărea face o mare cotitură, mărginită pe dreapta de pereţii verticali ai unor faleze de calcar, iar spre stânga, de malul împădurit ca o perie al Bălţii Ialomiţei, luând-o mai întâi spre nord-est, apoi spre nord ca să se mai întoarcă o dată spre nord-vest. Odată făcut acest uriaş ocol, în care fluviul a ros adânc din faleza de calcar a malului dobrogean, albia se îngustează drastic. În fundul marii cotituri stă pitit, satul actual Capidava, care şi-a luat numele recent de la cetatea romană ale cărei ruine îl străjuiesc de pe un pinten stâncos situat la sud-est de sat.

Acolo, pe malul Dunării, în luna iulie, timp de două zile, vor răsuna chitarele rock. Festivalul Capidava Rock Fest, organizat de Comunitatea Rock 89 Constanţa şi Primăria Topalu, are ca scop principal descoperirea şi promovarea tinerelor talente pe scena rock românească, în acelaşi timp cu promovarea zonei Cetăţii Capidava, o zonă plină de istorie, dar şi cu potenţial turistic imens, dar, din păcate, foarte puţin cunoscut ca punct de reper în calendarul evenimentelor rock naţionale, zonale şi internaţionale.

Evenimentul este programat pe 21 şi 22 iulie, chiar la baza cetăţii, pe o zonă de câteva mii de metri pătraţi, unde vor fi scenele, vor fi spaţii unde artizanii locali şi artiştii plastici vor avea expoziţii cu vânzare, dar şi unde veţi putea campa peste noapte.

Şi dacă vă gândiţi că la un festival rock, fie el şi pe malul Dunării, copiii nu au ce face, este bine să ştiţi că organizatorii au gândit inclusiv o zonă destinată copiilor, îngrădită şi supravegheată, astfel încât aceştia să fie în siguranţă şi să nu se plictisească. Sunt aşteptaţi în jur de 3.000 – 4.000 de tineri şi adulţi, între 18 şi 60 de ani, iubitori ai muzicii rock, persoane active, pasionate de activităţi outdoor.

Distracţia este asigurată de cântăreţi din România şi Bulgaria. Vor urca pe scenă trupele Bucovina, Gothic, Vespera, For the Wicked, Odd Crew, Velian, Yuvigi şi Driveyour Life.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Între spectacole, turiştii vor putea vizita Muzeul de Artă „Dinu şi Sevasta Vintilă” din Topalu, Cetatea Capidava, Cetatea Axiopolis, Cetatea Carsium, Muzeul de Arheologie Capidava şi Reciful de minerale „Stânca Topalu”, se vor putea relaxa şi vor putea pescui în Dunăre.

Cuget Liber. Ştire online publicată Sâmbătă, 10 Iunie 2017. Autor: Andreea PERHAIŢĂ


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply