FOTO: 16 elevi de la Școala „George Coșbuc” din comuna constănțeană 23 August, străbat peste 200 km pe bicicletă prin Germania!

0
1723

16 elevi de la Școala „George Coșbuc” din comuna constănțeană 23 August pedalează în aceste zile prin Germania. Împreună cu ei parcurg traseul, alți 16 elevi din Franța și 16 din Germania, însoțiți de profesorii lor. Elevii au vârste cuprinse între 12 și 14 ani și urmează ruta EuroVelo6 – cea care va face legătura între Oceanul Atlantic și Marea Baltică, pe lângă Dunăre spre Alpi, între Ulm și Lindau.

Elevii români au ajuns cu avionul în Germania, în data de 6 iunie 2017, în ziua următoare parcurgând cu bicicletele 48 km între Ulm și Untermachtel, urcând spre Alpi, după un mic dejun copios și după ce au primit pachete pentru masa de prânz. A fost o zi cu ploaie, vânt, soare, în care au pedalat între orele 10.30 -18.00, cu două pauze de 15 minute și una mai mare, pentru prânz.

În cea de doua zi au parcurs 56 km pe lângă Dunăre, un traseu cu multe coline, parcurs la vale – “ca vântul” și la deal – “ca râma”, pe ruta: Untermarchtal – Sigmaringen, dar precum o târâtoare ambițioasă au trecut de toate obstacolele. După o astfel de zi, o plimbare de seară în Sigmaringen a fost ideală pentru a afla că Familia Regală a României coboară, în linie genealogică directă, din Familia Imperială de Hohenzollern-Sigmaringen (familia din care făcea parte cel mai recent împărat al Germaniei, Kaiserul Wilhelm al II-lea) și este înrudită cu toate marile familii regale europene, inclusiv cu Familia Regală Britanică (dinastia de Windsor), Familia Regală a Spaniei, Familia Regală a Danemarcei, Familia Regală a Greciei, Familia Regală a Franței (Bourbon) și Familia Imperială a Rusiei (Romanov).

Bronzați, antrenați și fericiți au pornit în cea de patra zi , vineri , 9 iunie, pe ruta Sigmaringen și Tuttlingen, tot în urcare, dar cu Dunărea colegă de drum și munții prieteni de bază până la destinația finală. Se apropie pe zi ce trece de țelul lor, adică 267 km pe EruVelo 6 Europe.

De doi ani, Școala „George Coșbuc” din comuna constănțeană 23 August desfășoară un proiect intitulat: „Erasmus, Axa K2: Parteneriat strategic și schimb de bune practici”. Parteneri în acest proiect sunt trei unități de învățământ din trei țări: Școala „George Coșbuc” 23 August – județul Constanța, College de I’Isle – Vienne (Franța) și Gesamtschule – Hullhorst (Germania). Acest proiect a început în septembrie 2015 și  se încheie în 2017. Prima acțiune a avut loc în luna mai 2016 în România, cea de a doua a fost în luna iunie 2016, la Vienne, Franța și ultima este organizată de cei din Hullhorst, Germania, în vara 2017. Obiectivele proiectului sunt: cunoașterea mijloacelor de transport din fiecare țară, promovarea bicicletei, dezvoltarea competențelor lingvistice (limba proiectului este engleza, deși francezii sunt coordonatorii proiectului), sport și viața sănătoasă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Despre călătoria lor, aflați mai multe azi, la Radio Constanța, la 19.40, în cadrul emisiunii de folclor și viață rurală: „Seri de cântec românesc”, realizată de Liliana Fustanela, în AM pe 909 și 1530 khz! Emisiunea poate fi ascultată on line.

ALBUMUL FOTO poate fi vizualizat pe radioconstanta.ro

Foto-reportaj realizat cu concursul prof. Magdalena Iacob, director al Școlii „George Coșbuc” din 23 August, Constanța.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply