Îşi pierde Cristian Radu fotoliul de primar? Mangalioţii se pregătesc de referendum pentru demitere

5
2879

CUGET LIBER: La un an de la alegerile locale, cetăţenii din Municipiul Mangalia ar putea fi chemaţi la urne ca să spună dacă îl mai vor sau nu pe actualul primar Cristian Radu, după ce unul dintre consilierii locali de la ALDE i-a pus gând rău, pe motiv că edilul nu administrează cum trebuie localitatea şi îşi bate joc atât de cetăţenii care l-au votat, cât şi de banii bugetului. 

Concret, este vorba despre organizarea unul referendum local de demitere a actualului primar Cristian Radu, demers iniţiat de consilierul local Nicolae Moroianu, de la ALDE.

„Incompetenţa şi reaua credinţă cu care este administrat oraşul nostru au întrecut orice limită. În şedinţa Consiliului Local de miercuri, 31 mai, primarul Radu Cristian şi echipa sa de consilieri PNL şi UNPR au scris un nou capitol trist în istoria oraşului nostru. La iniţiativa primarului Radu Cristian, aceştia au votat din nou zeci de miliarde pentru avocaţi, zeci de miliarde pentru spaţii verzi, spaţii verzi pe care le vedem cu toţii cum arată după ce primarul a cheltuit peste 100 de miliarde de lei în ultimii patru ani pe întreţinerea lor -, zeci de miliarde pe studii de fezabilitate şi alte zeci de miliarde pe diverse, până la suma de 10 milioane de euro, bani care nu se regăsesc în bunăstarea şi calitatea vieţii locuitorilor oraşului. Tot la iniţiativa primarului şi cu votul consilierilor PNL şi UNPR a fost votat acordul pentru un împrumut de 10 milioane de euro, urmând ca noi şi copiii noştri să plătim datoriile făcute de aceştia, mult după ce ei vor fi plecaţi”, spune Nicolae Moroianu, într-o scrisoare adresată locuitorilor din Mangalia.

Mai mult, Moroianu mai este supărat şi de faptul că acelaşi grup din Consiliul Local a anulat o hotărâre iniţiată de consilierii ALDE, PSD şi PMP prin care de la 1 noiembrie 2016 a fost subvenţionată cu 50% apa şi canalizarea pentru toţi locuitorii oraşului, hotărâre pe care primarul nu a vrut să o pună în aplicare deşi a fost adoptată cu votul majorităţii membrilor Consiliului Local.

„Aceste lucruri sunt cele care au umplut paharul şi aşa prea plin al nemulţumirii faţă de felul în care este administrat oraşul de primarul Radu Cristian. Faptul că oraşul nostru devine pe zi ce trece mai gri, mai posomorât, mai trist şi mai sărac, faptul ca trăim în mizerie şi în beznă, că sportul şi cultura au fost efectiv distruse, că străzile sunt pline de gropi mai mult ca niciodată, faptul că nu mai sunt flori în oraş şi că ne-au năpădit buruienile, şobolanii şi şerpii, faptul că a fost luată speranţa şi dorinţa copiilor noştri de a se realiza în oraşul Mangalia şi de a rămâne alături de noi, să-i putem vedea construindu-şi un viitor, toate aceste fapte sunt cele care deja umpluseră paharul nemulţumirilor. Şi pentru toate acestea vinovat nu este altul decât managerul oraşului, primarul Radu Cristian, cel în puterea căruia a stat să dezvolte oraşul, să ne facă să fim fericiţi şi mândri că trăim în Mangalia, dar, din rea voinţă sau incompetenţă, nu a făcut-o”, a mai explicat Nicolae Moroianu.

Autor: Carmen MOCANU.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, în cugetliber.ro, Miercuri, 7 iunie 2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


5 COMENTARII

  1. Domnilor, oare cetatenii nu s-au saturat de atatea promisiuni? Suntem satui de vorbe goale si certuri in CL Mangalia.
    Cand va veni vremea sa vedem ca se face ceva cu adevarat?

  2. Alti bani aruncati…referendumul! Puneti osul la treaba. Ati venit cu solutii viabile si nu au fost bagate in seama? Un referendum ar fi o mare bătaie de joc pe alti bani publici.

  3. Acestui primar nu ar fi trebuit sa i se acorde un al doilea mandat. De cand a venit tot cauta echipa sa administreze. El e un habarnist la fel si cei care il inconjoara si vrem ca orasul sa mearga bine. A fi un primar bun trebuie sa indeplinesti niste calitati,sa faci poate niste compromisuri dar,repet doar in folosul cetateanului. Toti sau marea majoritate promit marea cu sarea; (auzi la el: Oras european ?!) iti vine sa mori. Cetatenii Mangaliei sa deschida ochii bine cand merg la vot.

Leave a Reply