VIDEO Salarii mai mari în primării, finanțate din creșterea taxelor

0
1200

Majorarea salariilor din administraţie, de la începutul anului, obligă mai multe administraţii locale să majoreze taxele. La Iaşi, Consiliul Local a votat majorări între 30 şi peste 1.000 la sută, în cazul a 72 de taxe şi impozite, începând cu anul viitor. Printre cei afectaţi sunt antreprenorii din alimentaţie publică şi comercianţii care veneau la diverse târguri în oraş.

Conform deciziei consilierilor din Iaşi, taxa de participare la Târgul Meşteşugarilor va creşte cu 31 la sută, de la 27 de lei metrul pătrat pe zi, la 35 de lei. Mulţi comercianţi îşi fac socoteala, să vadă dacă mai merită să vină la târg şi anul viitor.

Ana Brânzu, meşter popular: Eu, de exemplu, fac produse mici, la preţuri foarte joase. Dacă se măreşte taxa, nu prea ne permitem.

Profira Mihai, meşter popular: 50 de lei pe zi am înţeles că e. Pentru 15 zile, 840. Şi eu nu fac atât. Am avut zile când nu am făcut nici măcar un leu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De asemenea cei care vor să închirieze teren pentru parcuri de distracţie vor plăti 15 lei pentru un metru pătrat pe zi, faţă de 4 lei, în prezent. Sunt şi creşteri mai mari.

Etienne Ignat, consilier local: O mie la sută. Şi am să vă dau un exemplu. De la 16 lei, cât costa până acum o maşină care făcea publicitate prin oraş, va plăti 200 de lei.

Mai mult, pe digi24.ro


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply