COMUNICAT al consilierului Local Nicolae Moroianu referitor la REFERENDUMUL de demitere a primarului Mangaliei

0
1820

farmec.ro
carturesti.ro%20

Dragi concetateni,

Dat fiind ca de ieri am primit extraordinar de multe telefoane si mesaje, fiind intrebat cand incepe strangerea de semnaturi si de cate semnaturi este nevoie, tin sa precizez urmatoarele:

Conform Legii 3/2000 – Legea Referendumului:

Articolul 5 (1) Referendumul naţional şi referendumul local se organizează şi se desfăşoară potrivit prevederilor prezentei legi.

(2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

(3) Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

Mangalia are inscrisi pe listele electorale permanente un numar de 34.895 de alegatori.

Asta inseamna ca ar trebui stranse 8.724 de semnaturi pentru a initia referendumul – 25%

Pentru a fi valid, trebuie sa se prezinte la vot 10.469 de locuitori ai Mangaliei, dintre care 8724 sa voteze pentru demiterea primarului.

Referitor la listele de semnaturi, tin sa va spun ca nerabdarea si entuziasmul unui numar atat de mare de oameni ne dau increderea ca demersul nostru va fi unul victorios dar, pentru a nu face nici o greseala de ordin juridic care sa poata fi exploatata, mai avem cateva amanunte de pus la punct.

Astfel, pentru a finaliza toate detaliile si pentru a va lasa sa va bucurati de mini-vacanta de Rusalii, actiunea de strangere de semnaturi va incepe saptamana viitoare, marti sau miercuri.

Sarbatori fericite!

Nicolae Moroianu, consilier local, 02.06.2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply