HERGHELIA MANGALIA. Un tur ecvestru FOTO/VIDEO

0
11433

Herghelia Mangalia, localitatea Mangalia, județul Constanța.

Istoric:

Herghelia Mangalia a fost înființată în anul 1928, având ca principal obiectiv păstrarea cât mai fidelă a caracteristicilor morfo-fiziologice ale calului „Arab”.

Anul 2002: herghelia trece în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor, ca secție în structura Direcției Silvice Constanța.

Obiective:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Herghelia este destinată creșterii și ameliorării materialului genetic pentru rasa Pur Sânge Arab;

Promovarea cailor de rasă prin sportul ecvestru;

Ameliorarea cabalinelor din marea creștere prin armăsarii de montă publică.

Rase și efective:

Rasa Pur Sânge Arab este cea mai veche rasă din lume contribuind la realizarea și îmbunătățirea majorității raselor de cai existente. Este un cal cu temperament vioi, docil, cu aptitudini deosebite pentru curse de galop și anduranță. Este o rasă foarte rezistentă la condițiile de întreținere vitrege și la schimbările climatice.

Efectiv: armăsari pepinieri, iepe mamă, tineret în creștere, armăsari de montă publică, sport și agrement.

Baza materială principală:

8 grajduri; 1 hipodrom pentru curse de galop; bază hipică pentru antrenament și concursuri cu obstacole; bază de agrement; sediu administrativ;  teren agricol.

Servicii oferite:

Herghelia Mangalia oferă următoarele servicii:

·       armăsari reproducători pentru stațiunile de montă publică;

·       consultanță de specialitate privind reproducția la cabaline în scopul ameliorării raselor din sectorul privat;

·       cursuri de echitație;

·       dresaj și antrenament;

·       spectacole și concursuri sportive ecvestre;

·       agrement și turism ecvestru.

Herghelia de la Mangalia este situată la 3 km nord de Municipiul Mangalia şi la numai 500 m de malul vestic al Mării Negre.

Herghelia de la Mangalia este cea mai mare din sud-estul Europei si este populată preponderent cu cai de rasă pur sânge arab.

Herghelia de la Mangalia este un loc cu tradiție, fiind înființată încă din 1926, la acea vreme erau crescuţi cai arabi aduşi de la hergheliile din Jegălia, Cislău şi Rădăuţi.

Armasari pur sange arab din Herghelia Mangalia – bucurie si extaz:

Supranumit si “printul hergheliilor”, calul pur sange arab impresioneaza prin gratie, talie, miscari si tinuta. Este un cal bland, energic si rapid.

Marile herghelii ale domnitorilor moldoveni aveau ca reproducatori armasari pur sange adusi din Orient. Herghelia de la Mangalia a fost infintata in 1928, cu scopul de a creste si ameliora materialul genetic pentru rasa pur sange arab si a fost populata cu cai de la herghelia din Radauti. Herghelia Mangalia detine astazi circa 300 de cai pur sange arab si ofera consultanta de specialitate privind reproducerea de de cabaline in vederea ameliorarii raselor din sectorul privat si tot in acest scop, Herghelia inchiriaza gratuit primariilor, armasari pentru monta. Acesti cai superbi pe care ii puteti admira in acest material sunt chiar armasari de monta publica. Primul cal iesit la recrere este Mudar, care are acum zece ani si face parte din linia Gazal.

Herghelia de la Mangalia este un excelent centru de agrement si atractie turistica. Aici se organizeaza cursuri de initiere in calarie, cursuri de echitatie pana la nivel de avansati si excursii cu trasuri pe distante mai scurte sau mai lungi, iar la hipodromul care se intinde pe o suprafata de 19 ha, au loc periodic curse de trap, galop si de atelaje si concursuri hipice de obstacole. Excelent cal de curse, pur sangele arab poate alerga cu o viteza de 40 km/h. Herghelia de la Mangalia este cea mai mare din SE Europei, iar acesti cai superbi merita toata atentia dumneavoastra.

Cititi si: Istoria neștiută a Hergheliei Mangalia

Curse de cai pe hipodromul din Mangalia:

Citiți și Herghelia Mangalia, paradisul călăreţilor, un articol de Cristian Hagi.

Puteți viziona mai multe articole despre HERGHELIA MANGALIA, publicate de cotidianul Mangalia News, AICI.


Mangalia News, Duminică, 28 mai 2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply