Urmaşii lui Hagi, regi pe teren. Drumul de la primele pase la campioana României

0
805

Viitorul Constanţa, echipa antrenată de Gheorghe Hagi, cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, este noua campioană a României. Cum a devenit echipa campioana României.

În 2009, constănţeanul Gheorghe Hagi a demarat lucrările la cea mai mare bază sportivă din România. După ce a încercat să deschidă Academia de fotbal la Constanţa, el începându-şi drumul spre marea performanţă la FC Constanţa, a ales în cele din urmă Ovidiu, un oraş situat la câţiva kilometri de Constanţa.

„A venit momentul ca şi eu să ofer cât mai multor copii şansa de a se pregăti la cel mai înalt nivel şi de a avea performanţe mai mari decât ale mele“, spunea „Regele“ la lansarea oficială a academiei.

Acesta este cel mai mare proiect de acest gen din Europa de Est şi cuprinde nouă terenuri de fotbal, suprafeţe pentru tenis şi baschet, piscină, restaurant, hotel de cinci stele, şcoală şi sală pentru ­fitness, saună şi masaj. Aici sunt antrenaţi şi educaţi peste 300 de copii şi tineri pentru marea performanţă.

Gheorghe Hagi a decis că sportivilor nu trebuie să le fie antrenate doar trupurile, ci şi mintea şi permanent a urmărit evoluţia lor. Astfel, fotbaliştii au fost înscrişi la Liceul Ion Podaru din Ovidiu, iar cei mai buni dintre cei buni au urmat cursurile unei facultăţi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Stelică Dămăşaru, fost profesor de educaţie fizică, se ocupă în prezent de situaţia şcolară a sportivilor înscrişi la Academie. „Gică a vrut ca aceşti copii să fie disciplinaţi, să se comporte cuviincios şi de aceea îi urmăreşte permanent şi vizavi de performanţele lor şcolare. Noi nu am avut elevi repetenţi sau exmatriculaţi, aşa cum se mai întâmplă la alte licee sportive“, spune Stelică Dămăşaru.

Dacă în privinţa micilor sportivi care învaţă la ciclul primar sunt responsabili doar părinţii, cei de ciclul gimnazial, în număr de peste 80, au fost înscrişi la mai multe şcoli din Constanţa. Peste 90 de sportivi care se antrenează la academie sunt înscrişi la Liceul Ion Podaru din localitatea Ovidiu, în oraşul unde funcţionează şi academia.

Academia, după modelul Ajax Amsterdam

Gheorghe Hagi a explicat că s-a inspirat din modelul clubului Ajax Amsterdam atunci când a creat Academia de Fotbal: „Mi-am dorit să deschid această academie, pe care o consider o alternativă pentru copii şi juniori, segment de care trebuie să avem mare grijă. Am ales să mă implic în proiect pentru că, atunci când lucrezi cu tineri, succesul este asigurat“.

Şi rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. Formaţia Viitorul Constanţa a învins sâmbătă, 13 mai, CFR Cluj, scor 1-0, în ultima etapă a play-off-ului Ligii I şi, conform LPF, care susţine că, la egalitate de puncte, departajarea se face la rezultatele directe din play-off, este noua campioană a României.

Citeste mai mult: adev.ro/opxnyr  Un articol semnat de Mariana Iancu.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply