2 Mai – Ziua Națională a Tineretului

0
815

2 Mai – Ziua Națională a Tineretului…, însă avem oare ce sărbători ?

În anul 2004, 15 deputați reprezentând toate formațiunile politice parlamentare au inițiat proiectul legislativ privind instituirea Zilei naționale a tineretului.

Într-o țară în care rata abandonului școlar este de 19,1%, cel mai mare procent din Uniunea Europeană, cu prilejul acestei zile, sunt organizate și prezentate, prin mijloacele de informare în masă, activități sociale, culturale, artistice și sportive, care vizează domeniile de interes ale tineretului.

Autoritățile administrației publice centrale și locale, care au atribuții în domeniul tineretului, acordă sprijin material, financiar și organizatoric evenimentelor prilejuite de marcarea acestei zile (acest lucru însa nu se întâmplă niciodată în Constanța).

Însă, judecând după datele publice furnizate de către Institutului Național de Statistică (INS), rata sărăciei relative în România, pentru grupa de vârstă 0-17 ani, este de 39,4%, iar 30,4% dintre copiii români se află în stare de deprivare materială severă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Date fiind aceste statistici, asigurarea accesului gratuit, echitabil și unviersal la educație trebuie să devină o prioritate pentru statul român și în special pentru autoritățile locale, care, datorită faptului că se află aproape de elevi, sunt cele mai în măsură să faciliteze accesul neîngrădit al acestora la un sistem educațional de calitate, care să sprijine formarea și dezvoltarea profesională a acestora.

Investiția autorităților locale în educație, prin asigurarea cel puțin a facilităților și drepturilor pe care elevii le au prin lege, se va materializa pe termen lung, în beneficiul întregii comunități.

Bogdan Bola, consilier județean PNL Constanța, 02.05.2017.

Citiți și: https://www.agerpres.ro/flux-documentare/2017/05/02/ziua-nationala-a-tineretului-03-40-56


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply