TURIST PRIN MANGALIA, episodul 1.
De când n-ați mai trecut prin parcul ”pentru copii” de la Balnear? [galerie FOTO]

0
1824
În parcul de la Balnear - Mărturii ale cetățenilor...

Am parcurs azi prin Mangalia un traseu pe care l-ar putea face orice familie de turiști care vrea să viziteze orașul la pas, pe strada Vasile Pârvan, Aleea Teilor, faleză, portul turistic, spre parcul de la balnear, ca să se joace copiii lor acolo, în parc și ne-am întors prin centrul vechi al orașului… Iată ce am găsit:

  1. Pe renovata Alee a Teilor nu există niciun coș de gunoi. (Vezi punctul de belvedere…).
  2. În parcul de la Balnear, cele câteva coșuri pentru gunoaie sunt arhipline sau sunt dislocate de pe stâlpi… Ce exemple să ia copiii de la aspectele din jur, sau de la faptul că adulții fumează ”în draci”, de față cu ei?
  3. Gardul parcului, acolo unde mai există, este rupt, cu posibilitate de acces de peste tot, iar partea dinspre nord a dispărut. (Vezi apelul cetățeanului care a scris ”NU MAI FURATI GARDUL!”).
  4. Fântâna arteziană din parc a ajuns o relicvă a prostului gust și o mostră de proastă gospodărire. Despre această fântână am mai scris și aici: http://wp.me/p6n52i-hnj 
  5. Alte mici ”detalii”: Lumina aprinsă în portul turistic, deși era doar ora 17:00. Poate s-au declanșat senzorii de ceață… Buruienile de pe fostul teren de minigolf… (Toate acestea lângă zecile de mașini și sutele de concurenți veniți din toată țara pentru concursurile din cadrul festivalului auto „1 Mai Tunning Fest Mangalia 2017”!
  6. La întoarcere, pe la IGAF, ce să vadă turiștii și copiii lor? Monumentul profanat de câțiva ani și necurățat de vopseaua cu care l-au pângărit niște vandali? Casa de cultură închisă, sâmbăta după amiaza, înainte de deschiderea sezonului estival? Sau mâzgălelile proaspete de pe clădirea de lângă Casa de cultură?

Poate are cineva răspunsuri la toate aceste întrebări legitime ale unor cetățeni ai Mangaliei!

Dar și de la concitadinii noștri așteptăm reacții mai rapide, o atitudine promptă față de asemenea acte ce denotă lipsa de civilizație a unora!

Primim în continuare poze sau filme pentru rubrica OPINII CIVICE, pe adresa de e-mail a redacției: [email protected]


 [wpforms id=”87303″]



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply