După primele luni de mandat, aleşii opoziţiei, mai activi. Deputaţii de Constanţa, mai harnici decât senatorii. Parlamentari care au deschis gura doar la jurământ! (galerie foto)

0
832

Circumscripţia nr. 14 Constanţa are în actualul Legislativ 16 parlamentari, 11 deputaţi şi cinci senatori. Unul dintre deputaţi, Mircea Dobre (PSD), deţine şi portofoliul de demnitar la Ministerul Turismului. Toţi ceilalţi îşi desfăşoară activitatea în următorii patru ani în comisiile de specialitate de la nivelul Camerei Deputaţilor, respectiv al Senatului României. Vă prezentăm în continuare sinteza activităţii parlamentare, după aproape jumătate de an din primul mandat al legislaturii 2016 – 2020.

PSD – cinci deputaţi şi trei senatori

PSD a reuşit să câştige la alegerile din decembrie 2016 cele mai multe mandate de parlamentari, opt la număr, şi să ocupe şi funcţii în comisiile de specialitate din Parlament.
Senatorul social-democrat Ştefan Mihu face parte din două comisii. El este secretar al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital şi membru în Comisia economică, industrii şi servicii.

În primele luni în Senatul României, Ştefan Mihu (PSD) a fost co-iniţiator a trei propuneri legislative (propunere legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr. 550 din 29 noiembrie 2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române; propunere legislativă pentru modificarea şi completarea art. 1 din Legea 15/09.01.2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală şi propunere legislativă pentru modificarea art. 41 şi a art. 45 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor).

Deputatul Iulian Iancu este preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii. În lunile scurse de la alegerile parlamentare, deputatul a avut 21 de luări de cuvânt şi a fost co-iniţiator al propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Codului Penal.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Deputatul Radu Babuş a făcut parte, pentru o lună, din Comisia pentru industrii şi servicii, iar în prezent activează în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. Babuş a avut în primele luni ale mandatului două luări de cuvânt şi a participat la iniţierea a patru propuneri legislative, cum ar fi propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 1/2011 a educaţiei naţionale sau propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 82/1991 a contabilităţii şi modificarea şi completarea Legii nr. 31/1990 a societăţilor comerciale, modificarea şi completarea Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei.

George Vişan, şi el deputat PSD, este membru al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare. Activitatea sa parlamentară în primele luni de mandat s-a rezumat la o singură luare de cuvânt la depunerea jurământului şi la susţinerea, în calitate de co-iniţiator, la patru propuneri legislative. Iată două dintre ele: propunere legislativă privind transmiterea unor imobile din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor aflate în concesiunea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA Galaţi, în domeniul public al judeţului Tulcea şi propunere legislativă pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Deputatul Cristina Dumitrache este membru al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor. Dumitrache a avut două luări de cuvânt, a adresat două întrebări şi interpelări şi a participat în calitate de co-iniţiator la trei propuneri legislative (n.r. propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 209 din 9 noiembrie 2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, propunere legislativă privind modalitatea de gestionare a pungilor de plastic şi propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 1/2011 a educaţiei naţionale).

Senatorul Nicolae Moga (PSD) este membru în Comisia de validare şi în Comisia românilor de pretutindeni. În primele şase luni de mandat, Moga a participat la iniţierea a trei propuneri legislative.

Continuarea, în ziuaconstanta.ro, Luni, 24.04.2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply