In vizită la fostele glorii sportive ale Mangaliei – Episodul 2 – FOTBAL
[galerie FOTO]

0
3816

IN VIZITA LA FOSTELE GLORII SPORTIVE ALE MANGALIEI – Episodul 2.

FOTBAL:

Dupa alegerile locale din 5 iunie 2016, mai precis la data de 14.06.2016, ziarul local online Mangalia News a publicat “Programul de guvernare locala 2016-2020” al actualului edil al orasului Mangalia, domnul primar liberal Radu Cristian.

La pagina opt a brosurii electorale, sub titlul: “Sustinerea si incurajarea activitatilor sportive” erau scrise urmatoarele:

“- Incurajam sportul de masa, prin sprijinirea cluburilor si asociatiilor sportive din Mangalia, acordarea de recompense financiare sportivilor care obtin medalii la diverse competitii nationale si internationale;”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

In Episodul 1, intitulat ”In vizita la fostele glorii sportive ale Mangaliei – Episodul 1 – BOX”, am descris cum a fost “sustinut” Clubul de Box al orasului si ce “recompense financiare” a primit Campionul National la box, Ionut Alexandru Vulpe, de a fost obligat sa abandoneze sportul de performanta, datorita situatiei financiare precare in care se afla!

In articolul “Sporturile Mangaliei in cadere libera? Astazi despre Fotbal si Rugby” – Mangalia News, 06.10.2016 -, prezentam starea jalnica in care se afla Stadionul Central al Municipiului Mangalia.

Azi, dupa o jumatate de an, am constatat ca stadionul arata tot ca dupa un razboi: tribuna din vest este distrusa, tabela de marcaj este tot stricata, peretii exteriori ai cladirii cu vestiare si grupuri sanitare sunt tot coscoviti si atacati de mucegai, iar terenul de joc, desi gazonul este corespunzator, este plin de gropi, lucrul acesta prezentand un real pericol de accidentare pentru sportivi!

Iata ce era scris in brosura electorala, intitulata “Programul de guvernare locala 2016-2020” – tiparita in luna mai, anul trecut – la pagina opt, sub titlul “Stadioane moderne in Mangalia si Neptun”:

“- Modernizarea celor doua stadioane. Lucrarile vor incepe anul acesta”. Parole, parole! Au ramas doar promisiuni electorale!

Joi, 20.04.2017, desi era o vreme ploioasa si rece, am mers la stadion, sa-l intalnesc pe fostul fotbalist al Mangaliei, domnul Ion Caciularu, angajat la SC Callatis Investment SRL.

De la domnul Ion Caciularu am aflat urmatoarele:

– din octombrie 2014 si pana in august 2016, a existat un contract incheiat intre Administratia Domeniului Public si Privat, ADPP, din subordinea Primariei Mangalia, si SC Callatis Investment (firma infiintata in anul 2006), pentru administrarea celor doua Baze Sportive ale Municipiului Mangalia: Stadionul Neptun, din statiunea cu acelasi nume, si Stadionul Central Mangalia;

– deoarece Primaria Mangalia, prin ADPP, nu a mai respectat clauzele contractuale, neonorand facturile catre SC Callatis Investment SRL, angajatii acestei firme, domnii Marian Darie si Ion Caciularu, administratorii cele doua stadioane, nu au mai primit salariile din luna mai 2016! Cu toate acestea, ei sunt prezenti zilnic la datorie;

– in anul 2016, Primaria Mangalia nu a investit niciun leu pentru intretinerea celor doua stadioane;

– ultimele lucrari de reparatii si modernizari la Stadionul Central s-au efectuat in anul 2009;

– la ora actuala, intretinerea terenului Stadionului Central Mangalia este asigurata de Asociatia Sportiva “Scoala de Fotbal” (ASSF) Mangalia, infiintata de parintii tinerilor fotbalisti, la data de 15 martie 2016. Fondurile sunt totusi reduse, deoarece cheltuielile mari se fac cu echipamentele sportivilor, deplasarile echipelor de juniori care activeaza in Campionatul Ligii 4, Grupele “C”, “D” si “E”.

Scurte date biografice despre domnul Ion Caciularu:
– s-a nascut in anul 1952;
– ca fotbalist, a facut junioratul la Marina Mangalia (echipa de fotbal a fost infiintata de Marina Militara in anul 1934 si a fost desfiintata in 1986);
– in perioada 1967-1971, a jucat fotbal la echipa Chimia Suceava, din Divizia B (actuala Liga a II-a). In acea perioada a urmat cursurile Liceului de Chimie din Suceava;
– in perioada 1971-1972 a facut parte din lotul de Tineret al echipei Steaua Bucuresti, dupa care a revenit in Mangalia;
– in perioada 1978-1979, a jucat la echipa de fotbal FC Farul Constanta;
– intre anii 1980 si 1987, a facut parte din lotul echipei Metalul Mangalia (infiintata in anul 1962, numita ulterior “Callatis” Mangalia, desfiintata in anul 2012). In acea perioada, Clubul Metalul Mangalia era sustinut financiar de Santierul Naval Mangalia (UM 02029), presedintele clubului fiind regretatul Ilie Capalb, tehnician tehnolog in cadrul Serviciului Tehnic din santier. Toti sportivii clubului erau angajati in fostul Santier naval militar.

Cu ocazia vizitei la stadion, am aflat ca, de la ora 11:00 era programata o partida de fotbal din Campionatul Ligii 4, U15, intre Asociatia Sportiva “Scoala de Fotbal” Mangalia (ASSF) si Clubul Sportiv Navodari.

Din pacate pentru juniorii orasului nostru, scorul final dintre ASSF Mangalia – CS Navodari a fost 0-10! In clasamentul Grupei “C” U15 (copii nascuti dupa 1 ian. 2002), ASSF Mangalia ocupa locul 8, din 10 echipe, avand 16 puncte, din 14 partide. CS Navodari este pe locul 4, cu 29 de puncte, dupa 15 partide disputate. Locul 1, cu 45 puncte, este ocupat de echipa FC Viitorul, a lui Gheorghe Hagi!

De mentionat este faptul ca echipa de fotbal U15 CS Navodari, antrenata de fostul portar al echipei Callatis Mangalia, domnul Adam Florian, este sustinuta financiar de Primaria Navodari, domnul primar Florin Chelaru interesandu-se personal de tinerii sportivi.
Echipa de juniori U 15 ASSF Mangalia este antrenata de domnul Andrei Patrascu.

Clubul Sportiv Navodari, sustinut financiar de Primaria Navodari, are 6 Sectii: Kempo, Rugby, Fotbal, Sah, Handbal si Box. Deci, la Navodari SE POATE, la Mangalia NU SE POATE!

Asociatia Sportiva “Scoala de Fotbal” (ASSF) Mangalia, infiintata de un grup de parinti ai tinerilor jucatori de fotbal, suporta cu greutate doar cheltuielile cu intretinerea terenului de joc al Stadionului Central Mangalia.

“Viceprimarul urbei, Dragos Angelescu, recunoaste starea precara a imobilelor cultural-sportive din localitate. Pe lista unor eventuale viitoare investitii pentru anul care urmeaza s-ar afla si Casa de Cultura, care, in acest moment, a inceput sa se destrame, caramida cu caramida. In privinta bazelor sportive, acestea se afla in paragina de ani buni, fiind ingrijite, sporadic, de parintii micilor sportivi”. (Extras din articolul “Noua Directie de Cultura si Sport din cadrul Primariei Mangalia va avea un director“, Litoral TV, 5 aprilie 2017).

Doamne ajuta sa fie bine!

Multumesc domnilor Ion Caciularu si Adam Florian, antrenorul echipei CS Navodari, pentru informatiile furnizate!

Galerie FOTO:

Marin Tănase, Sâmbătă, 22 aprilie 2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply