Marin Tănase: IN VIZITA LA FOSTELE GLORII SPORTIVE ALE MANGALIEI – Episodul 1 BOX

0
1793

farmec.ro
carturesti.ro%20

La mai bine de sase luni de la publicarea articolului “Sportul din Mangalia in cadere libera?“, in ziarul local online Mangalia News (04.10.2016), m-am gandit sa le fac o noua vizita Campionilor nostri Nationali la box. Stiind orele la care se desfasoara programul de antrenament, m-am deplasat la Sala de Box, a orasului Mangalia, dupa ora 10.

Pe domnul antrenor Nicu Chioveanu, fostul Campion National de box, la categoria 71 Kg. (titlul obtinut in anul 1981), l-am gasit singur. Tinerii sportivi tocmai plecasera.
Am aflat că domnul Chioveanu pregateste acum, pentru viitoarele intreceri de box, doua grupe de tineri, cu varste cuprinse intre 15 si 16 ani, elevi in clasele a IX-a si a X-a. O grupa este formata din doua fete, iar cealalta din 5 baieti. Domnul antrenor mi-a mai spus ca, saptamana viitoare, va pleca la Bucuresti, la Federatia Romana de Box, pentru a le face legitimatii acestor tineri. Cand l-am intrebat de Ionut Alexandru Vulpe, antrenorul Chioveanu, mi-a spus, cu naduf, ca, de 5 luni, Ionut nu mai vine la sala de box.

Ionut Alexandru Vulpe (nascut la data de 22.10.1997) a iesit Campion National la box, seniori, categoria 49 Kg, anul trecut, la Braila, unde s-a desfasurat Campionatul National de Box, in perioada 15-18 octombrie.

Pentru ca nu avea nicio sustinere si niciun venit, Ionut a fost obligat sa invete meseria de frizer, abandonand, cel putin pana acum, sportul de performanta!! Stiind ca il antreneaza pe Ionut de 10 ani, i-am inteles supararea domnului Chioveanu! Cu un nod in gat, mi-a spus ca Ionut a ratat participarea la doua mari competitii: Campionatul European de Tineret, 18-22 ani, care s-a tinut acum doua luni la Braila si Cupa Romaniei la seniori, intrecere desfasurata la Bacau, acum cateva zile. Pana la urma trebuie si tanarul inteles, mai ales ca nu avea nici o sursa de venituri! Pe langa faptul ca nu primeste, ca sportiv, nicio indemnizatie, pana si Federatia Romana de Box a uitat sa-i dea prima, pentru castigarea titlului de Campion National si a medaliei de aur!

Afland de la domnul Chioveanu locul unde lucreaza, m-am deplasat la frizeria respectiva (la rugamintea lui Ionut, nu-i voi da adresa). L-am gasit pe Campionul National tunzand un copil de cca 11 ani. M-a privit si mi-a zambit strengareste, semn ca m-a recunoscut. Dupa ce a terminat treaba, am stat cateva minute de vorba. Domnul Chioveanu imi spusese sa nu incerc sa-l conving, sa se intoarca la sala de box, ca nu voi reusi. Totusi, eu am incercat! Am obtinut de la el doar afirmatia: “Este pentru moment!”. Am plecat din frizerie indispus! Imi sunau in urechi cuvinele lui Ionut: “Ce era sa fac? Trebuia sa muncesc undeva!”.
Asa este! Are dreptate! Totusi, putea fi ajutat! Putea sa le faca pe amandoua!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Off, Doamne! Nu are decat 20 de ani! Era in varf! Putea sa iasa Campion European, la Braila, acum doua luni! Se pierde un mare talent in box! Pacat!”, mi-am zis in gand.

Anul trecut, in articolul “Nicu CHIOVEANU si Ionut VULPE, doi CAMPIONI NATIONALI din Mangalia“, publicat de Mangalia News, la data de 25 noiembrie, scriam, printre altele: “Poate, intr-o zi, cineva din Administratia Locala Mangalia isi va indrepta privirea si spre acesti doi Campioni Nationali, care sunt, alaturi de sportivii de la lupte, mandria orasului nostru.”.

De infiintat Clubul Sportiv Municipal “CALLATIS” Mangalia, asa cum se discutase in sedinta de Consiliu Local, in data 24.05.2016, care urma sa cuprinda si sa sustina toate ramurile sportive din Municipiul Mangalia, nu s-a mai infiintat!

Insa, poate, “Semne bune anul are!”. La inceputul acestui an, in cadrul Primariei s-a infiintat DIRECTIA CULTURA SI SPORT MANGALIA! Poate acel “cineva din Administratia Locala Mangalia” care “isi va indrepta privirea si spre cei doi Campioni Nationali” la box, va fi tocmai domnul Lucian Nichita, validat in functia de Manager (director) al Directiei Cultura si Sport Mangalia, prin Procesul-Verbal Nr. 19521/11.04.2017, intocmit “in urma probei interviu pentru examenul organizat in vederea ocuparii functiei contractuale de conducere vacante”! (Extras din postarea “PROCES-VERBAL Nr. 19521/11.04.2017”, pe Mangalia.ro).

P.S. De ultima ora, vad ca deja s-a dat “cu oistea-n gard”! Muzeul de Arheologie Callatis “a devenit o structura in cadrul Directiei de Cultura si Sport Mangalia”! Domnule Lucian Nichita, v-ati gandit bine, inainte de a lua aceasta hotarare? Ministerul Culturii stie?

Autor: Marin Tănase, 21.04.2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply