Ovidiu Pilat, uriaşul polisportiv. Poliţist din Mangalia, campion la rugby, dar şi cu medalii la Jiu Jitsu Brazilian (galerie foto)

0
956

Cunoscut, în special, pentru evoluţiile sale ca rugbyst, puternicul sportiv şi-a descoperit, de un an şi jumătate, încă o pasiune sportivă.

Lui Ovidiu Pilat i-a plăcut sportul de mic. Cea mai mare parte din activitate i-a dedicat-o rugby-ului, dar a făcut şi atletism, şi lupte libere. În ultima perioadă, s-a aplecat şi către Jiu Jitsu Brazilian, pe care-l practică la Callatis Fight Club, acolo unde se pregăteşte şi fiul său de nouă ani, Ştefan! În paralel, agentul-şef principal Ovidiu Pilat, de la Investigaţii Criminale Mangalia, continuă cu rugby-ul, fiind angrenat în acţiunile veteranilor.

Ovidiu Pilat a descoperit frumuseţea Jiu Jitsu-lui Brazilian ducându-l la acest sport pe băiatul său. După vreo jumătate de an de când Ştefan practica JJB (puştiul făcând înainte şi rugby, şi lupte), s-a decis şi tatăl său să se apuce.

„Îl duceam pe băiat la antrenamente şi aşa i-am cunoscut pe instructorii de la Callatis Fight Club, George Trandafirescu şi Liviu Tudor. Ei mă ştiau pe mine, din oraş, ca rugbyst şi au avut ideea: «Nu vii să faci antrenament?». Am acceptat. Mi-a plăcut că e un sport mai curat, mai fair-play, mai apropiat într-o anumită măsură de rugby. Suntem o echipă, ca la rugby. Toţi ne susţinem, suntem împreună, mergem la competiţii. Nu există rivalităţi între noi. Spre exemplu, la ultimul concurs, la Brăila (n.r. Cupa Danubius), am concurat cu un coleg de la sală, că n-am avut adversar la categoria mea (Ovidiu Pilat are 1,87 m şi 120 kg). Am fost amândoi cu maşina, ne-am luptat, am câştigat eu, după care ne-am întors“, arată muntele de om, care pe 22 mai va împlini 40 de ani.

Jiu Jitsu Brazilian pe înţelesul tuturor

Jiu Jitsu Brazilian este o artă marţială ce presupune submiterea adversarului (fără a-l lovi). „Cunoscut şi ca BJJ, după prescurtarea din limba engleză (Brazilian Jiu Jitsu), este un sport de contact care se bazează pe lupta la sol şi care, prin folosirea tehnicilor articulare şi a strangulărilor, îl forţează pe oponent să renunţe la luptă. Pe principiul folosirii cât mai eficiente a tehnicii şi în special a pârghiilor, în dauna calităţilor fizice (greutate, forţă explozivă, alonjă etc.), un practicant fără atribute fizice de excepţie are şanse de reuşită ridicate în luptă, în faţa unui adversar superior din punct de vedere fizic“, se arată pe Wikipedia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ovidiu Pilat are centură albă, fiul său, gri

„Jiu Jitsu Brazilian e total diferit de celelalte arte marţiale. Se dau centuri (albă, albastră, purpurie, maro şi neagră), dar trebuie să treacă o anumită perioadă, nu se iau aşa uşor. Eu am albă deocamdată. Ca să iei albastră, trebuie să îndeplineşti stagiul minim de doi ani şi jumătate. La fiecare perioadă se dau nişte trese, stagiul minim fiind de şase luni. La copii e altfel, centurile se dau din două în două luni şi se schimbă mai repede, pentru a le menţine vii celor mici interesul şi motivarea, pentru a-i stimula să meargă la antrenamente sau să înveţe procedeele. Fiul meu are centură gri cu două trese“, spune poliţistul din Mangalia.

Continuarea, aici: http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/sport/ovidiu-pilat-uriasul-polisportiv-politist-din-mangalia-campion-la-rugby-dar-si-cu-medalii-la-jiu-jitsu-brazilian-galerie-foto-628659.html


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply