Tatăl şi unchiul lui Denis Alibec, în atac. Poveştile din fotbal ale fraţilor Alibec. Gevrim şi Gelil. Îi ştia tot judeţul (galerie foto)

0
1566

În fotbalul constănţean, numele Alibec s-a făcut cunoscut cu mult înainte ca  să încânte pe stadioane. În anii ᾿80 ai secolului trecut, Gevrim şi Gelil, tatăl, respectiv unchiul fostului atacant al FC Farul (în prezent căpitan la Steaua), jucau în ofensiva echipei din Neptun şi tot judeţul îi cunoştea.

Fraţii Alibec sunt născuţi la Tuzla, între ei fiind o diferenţă de vârstă de doi ani (Gevrim are acum 54, iar Gelil – 52). Le-a plăcut fotbalul, iar cu formaţia din Neptun au jucat şi în Divizia C, Stelică Dămăşaru fiindu-le antrenor mulţi ani. Tatăl lui Denis Alibec evolua extremă dreapta, era căpitanul formaţiei şi a dat probe la FC Farul. I se spunea „Geofrey“. Gelil Alibec juca vârf împins. Foşti fotbalişti şi antrenori constănţeni din acea perioadă îşi amintesc de fraţii Alibec şi remarcă şi acum calităţile lor fotbalistice din acea perioadă.

Gevrim a început fotbalul în curtea şcolii, la Tuzla, unde îl avea profesor de sport pe Stelică Dămăşaru, care, ulterior, l-a luat la echipa din Neptun. „Pe Geofrey l-am avut elev din clasa a 5-a. Învăţa foarte bine. Eu eram profesor de sport atât la Tuzla, cât şi la Costinești. Şi Gelil, care e mai mic cu doi ani decât Gevrim, a fost elevul meu. La 15-16 ani, l-am luat pe Geofrey la juniori la Neptun. Acolo a crescut. A jucat la Neptun în jur de zece ani“, povesteşte Stelică Dămăşaru, care, în prezent, activează la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“, ocupându-se de situaţia şcolară a sportivilor înscrişi în structura sportivă a „Regelui“.
A fost la selecţie la Luceafărul

Mai mult, in ziuaconstanta.ro, 09.03.2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply