Leonard Tanase, ALDE Mangalia: Domnule Mihai Sorin, tocmai v-ati dat cu părerea într-un domeniu în care ati dovedit că nu vă pricepeti deloc!

0
1007

Domnule Mihai Sorin,

Ma vad nevoit sa dau un raspuns comunicatului pe care tocmai l-ati transmis: “Ce s-a hotărât: taxele și impozitele”, dat fiind ca abunda in afirmatii lipsite de orice suport si denota o inadmisibila lipsa de informare a celui care l-a scris, in calitatea sa de consilier local, precum si o incercare, infantila, as putea spune, de a dezinforma opinia publica.

O voi lua punctual:

“Puteam avea diferite variante de abordare” spuneti. Diferite in cadrul stabilit de lege, respectiv Codul Fiscal. Stabilirea unor taxe mai mari decat cele prevazute de lege sau fara a indeplini conditiile cerute de lege nu mai este “o varianta de abordare” sau o optiune, ci incalcarea legii. Fapt despre care ati fost informat si totusi ati votat. Prin ridicarea mainii, asa cum prevede legea.

Mai mult, in caz ca nu ati fost curios sa cititi legea pentru ca “avizul de legalitate al juriștilor, referatele departamentelor din primărie sunt o asumare a corectitudinii redactării proiectelor “minimul stabilit de lege in cazul impozitelor pe cladiri, caci acolo este marea problema, este de 0,2%. Deci povestea cu “anul 2016 a avut stabilite la minimum sau chiar eliminate taxe și impozite, pentru că era an electoral“, la care faceti referire este total neadevarata.

In anul 2016, impozitul pe cladiri a fost de 1%, adica de 5 ori mai mare decat minimul stabilit de lege. Asta a dus totusi la o mai buna colectare si la un buget mai generos fata de 2015, din care s-au putut plati avocati cu milioane de euro. Plati pe care le-ati votat de asemenea. Presupun ca le-ati considerat, asa cum spuneti, “în beneficiul cetățeanului “.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“Dacă înaintea ședinței din 21 decembrie, dumnealor ar fi trimis prin e-mail materialul pe care l-a citit domnul Bociog în ședință, toate greșelile puse pe seama executivului ar fi putut fi verificate, corectate”, spuneti dumneavoastra, cu referire la consilierii ALDE si neregulile semnalate de acestia.

Domnule Sorin Mihai, obligatia stabilita de lege este a executivului de a transmite materialele cu 7 zile inainte de sedinta si de a organiza o dezbatere publica pe marginea proiectului de taxe si impozite. Lucru pe care executivul nu l-a facut, dar asta nu v-a impiedicat sa votati acele taxe.

Proiectul de taxe ne-a fost transmis, daca va amintiti, cu doua zile inainte de sedinta. Era obligatia dumneavoastra sa-l cititi, sa-l analizati si sa-l confruntati cu legea. Precum era si obligatia noastra. Noi am facut-o. Dumneavoastra de ce nu? Singura neregula pe care ati gasit-o la acest proiect a fost ca nu s-au acordat scutiri de impozite masinilor hibride. Amendament pe care nici dumneavoastra nu l-ati transmis colegilor consilieri pe mail pentru a putea fi analizat, daca tot tineti atat de mult la comunicare.

Dar analiza de legalitate, oportunitate si moralitate pana la urma, trebuie sa si-o faca fiecare consilier local in parte, domnule Mihai Sorin, si sa voteze, in limitele legii, asa cum ii dicteaza constiinta si in asentimentul celor care l-au ales sa-i reprezinte.

“Putem să consiliem expertiza în funcție de domeniul în care activăm”, mai spuneti. Tocmai v-ati dat cu parerea prin acest comunicat intr-un domeniu in care ati dovedit ca nu va pricepeti deloc. Oricat de nepriceputi v-am parea noi, cei de la ALDE, raspunsul Consiliului Concurentei arata clar ca amendamentele pe care le-am facut noi au fost corecte, iar votul dumneavoastra, nu.

Cat despre populism, cred ca aceasta incercare a dumneavostra de a drege busuiocul cu un comunicat lipsit de onestitate spune tot ceea ce era de spus.

Leonard Tanase, presedinte ALDE Mangalia, consilier municipal.

21.02.2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply