Şantierul naval Daewoo Mangalia, în pericol. Şase mii de angajaţi se tem pentru slujbele lor [VIDEO]

0
1028

Angajaţii de la Şantierul Naval Daewoo Mangalia sunt în pericol de a rămâne fără locuri de muncă. Şi asta din cauza lipsei comenzilor de construcţii navale. Potrivit Ministerului Economiei, societatea are datorii de 800 milioane de dolari. Autorităţile locale, dar şi Ministerul încearcă să găsească soluţii de redresare. Mai ales că un oraş întreg depinde de acest şantier naval, potrivit Realitatea TV. 

Şantierul Naval Daewoo Mangalia mai are comenzi doar până la sfârşitul anului, şi niciuna pentru 2018, astfel că situaţia angajaţilor este incertă. Ministerul Economiei susţine că trebuie găsite soluţii atât de către partea română, care deţine 49% din acţiuni, cât şi de către partea coreeană, acţionarul majoritar. În plus, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa susţine că din luna mai există riscul ca o parte dintre cei 6000 de salariaţi să rămână fără locuri de muncă dacă nu se găsesc soluţii imediate.

În plus, sindicaliştii au depus încă din anul 2015 o plângere penală împotriva tuturor reprezentanţilor statului român în consiliul de administraţie al Daewoo Mangalia Heavy Industries, de la momentul înfiinţării societăţii şi până în prezent. Sindicatul îi acuză de neglijenţă în serviciu şi reclamă că managementul defectuos al companiei a făcut ca aceasta să lucreze în pierdere în ultimii 13 ani, din cei 18 de existenţă.

Continuarea, aici.


Mangalia News, 17.02.2017.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply