Comunicat DMHI Mangalia: Alternative posibile si fezabile de noi afaceri

0
893

Daewoo Mangalia Heavy Industries, cu ocazia vizitei delegaţiei Ministerului Economiei din data de 13 februarie 2017, a remis următorul comunicat de presă:

1. În acest an, la 22 ianuarie, Daewoo Mangalia Heavy Industries SA a aniversat 20 de ani de operare continuă, perioadă în care realizările sale şi ale angajaţilor săi au poziţionat societatea drept unul dintre cei mai importanţi factori economici din industria grea din România şi Europa.

2. Activitatea societăţii, în ciuda unei industrii orizontale locale insuficiente, a generat, în ultimii ani de activitate, un nivel de integrare în România a costurilor produselor sale de peste 54%, contribuind la bugetele locale şi de stat cu impozite şi taxe în valoare medie de 44 de milioane de dolari/an.

3. În cursul anului 2016, Daewoo Mangalia Heavy Industries a livrat un număr de 10 nave comerciale clasice complete (port-containere de 9100 TEU, vrachiere de 180.000 TDW, tancuri petroliere şi nave specializate în transportul produselor rafinate din ţiţei cu capacitate de 112.000 TDW), utilizând o resursă umană de aproximativ 7.000 de angajaţi proprii şi ai societăţilor colaboratoare.

4. Portofoliul actual de comenzi al societăţii se ridică la un număr de şapte nave, două proiecte fiind livrate de la începutul anului 2017; prezentul portofoliu cumulează o valoare totală de contract de 395 milioane USD.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

5. Pe fondul unor factori externi şi interni, ce ţin de situaţia pieţei industriei navale pentru clasa navelor comerciale din portofoliul existent, de dificultăţile economice ale acţionarului principal generate de efectele restrângerii industriei offshore şi, nu în ultimul rând, structura financiară a societăţii noastre, Daewoo Mangalia Heavy Industries studiază alternative posibile şi fezabile de afaceri viitoare, dorind să implice în definitivarea acestei viziuni toate părţile interesate de stabilitatea economică a societăţii, respectiv: conducerea executivă, Consiliul de Administraţie, acţionari, reprezentanţi sindicali din întreprindere, experţi ai societăţii.

6. Cu ocazia acestei importante vizite, conducerea executivă va prezenta direcţiile de interes comun în vederea atingerii în cel mai scurt timp a unor deziderate necesare pentru a se creea condiţii de echilibru a structurii financiare, întărirea capacităţii de finanţare a societăţii de pe pieţele locale/europene şi, nu în ultimul rând, definirea viziunii de business a companiei. (Mangalia.Tv, 14.02.2017).


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply