Ozzy Menabit: DESPRE MANGALIA MEA – visul pentru normalitate

0
1122

DESPRE MANGALIA MEA – visul pentru normalitate (beletristică).

    Astăzi m-am pregătit să merg la teatru. Deoarece în sala Casei de Cultură este cald și bine, din respect pentru actul cultural am fost să mă tund, să mă aranjez nițel, m-am îmbrăcat la cămașă și costum. Pantofii i-am lustruit de astăzi dimineață.

    Marea satisfacție pe care o am la participarea unui act cultural este că înainte de spectacol mă întâlnesc în foaier, ori în cafeneaua artiștilor de la parter, cu persoane stimabile din municipiul nostru, stimate pentru nivelul de cultură și civism.

    După spectacol ne reîntalnim la terasele din Centrul Vechi, ori la restaurantele din Portul Turistic să schimbăm impresii despre spectacol sau despre piesa de teatru. Fără să stabilim în prealabil, a devenit o obișnuință.

    Domnul primar, care nu lipsește niciodată de la astfel de evenimente, ia masa cu reprezentanți ai partidelor politice sau cu reprezentanți ai asociaților civice din oraș, cu diverși agenți comerciali importanți, respectând o regulă nescrisă că la astfel de mese nu se discută politică; doar ocazional se discută de principiu strategii pentru progresul orașului, dacă situația este stringentă. Se sustrag câteva minute de la masă, deoarece nu se discută în prezența doamnelor, din respect.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

    Întotdeauna sunt invitați și artiștii, care primesc aprecieri pentru emoția pe care au transmis-o.

   În Centrul Vechi e forfotă în weekend, locurile la mesele teraselor se găsesc cu greu. Socializarea într-un oraș ca Mangalia este mai facilă spre deosebire de a unui oraș mare, mulți ne cunoaștem între noi, măcar din vedere.

    Chiar dacă după-amiaza își duc copiii în parc sau la evenimentele organizate pentru copii, spre seară părinții se reîntâlnesc în Centrul Vechi sau pe terasele hotelurilor de pe Aleea Teilor sau din Portul Turistic, unde bărcile și yahturile înșirate la cheiurile din golf transmit un sentiment că suntem în vacanță. În orașul în care locuim ne simțim ca în vacanță, acesta este beneficiul de a locui pe litoral.

    Mâine este Duminică, este o zi “casual”, începută prin participarea la competițiile sportive organizate între licee si școli din județ, în care ne susținem copiii sportivi ai orașului. Cu aceste ocazii părinții prind poftă de a face sport și se stabilesc întâlniri în acest sens, pe terenul bazelor sportive amenajate de către primărie sau în sălile de sport construite pentru a se practica sportul de masă. Este doar o exprimare mai fandosită pentru a te întâlni de 1-2 ori pe săptămână cu cunoscuții pentru a face sport.

Din când în când această normalitate a orașului nostru – despre care vă povestesc – este întreruptă de câte un festival tradițional organizat de primărie, la care participă întregul oraș. În acele zile se simte că este sărbătoare.

    Fiind conștient că trebuie să cumpăr flori pentru doamna care s-a străduit să se joace piesa de teatru de astăzi, cât și pentru renumita artistă din distribuție care cu ocazia aceasta ne-a vizitat orașul, plec mai devreme de acasă și sunt nevoit să închei acest text.

    Vă doresc un sfârșit de săptămână plin de emoții pozitive și satisfacții!

    Ozzy Menabit, 28 ianuarie 2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply