Educație nonformală cu… zăpadă, la Școala Gimnazială ”George Coșbuc” din 23 August

0
1007

Școala Gimnazială ”George Coșbuc” 23 August este beneficiara unui proiect ERASMUS+ (2015-2017), cu titlul Se déplacer au quotidien en Europe, réalités et perspectives. Școlile partenere sunt College d’Isle din Vienne (Franța) și Gesamtschule Hüllhorst din localitatea Hüllhorst (Germania).

În cadrul proiectului au avut loc trei mobilități ale elevilor, în fiecare dintre localitățile în care se află instituțiile partenere și două întâlniri transnaționale ale membrilor echipei de coordonare a activităților. În perioada 5 – 16 iunie 2017 va avea loc ultima mobilitate, cu toți copiii implicați (48) și nouă cadre didactice în Germania, unde se vor deplasa peste 200 km cu bicicletele pe ruta EuroVelo 6 (între Ulm și Resenburg).

În vederea pregătirii acestei ultime acțiuni comune de anvergură, cei 16 elevi implicați activ în proiect sunt pregătiți săptămânal teoretic (realizarea unei rute de bicicletă în zonă, exerciții de citire a unei hărți, documentare privind rutele de ciclism din Europa și, în special EuroVelo 6, legislație rutieră, comunicare în limba germană și engleză), dar și practic (pregătire fizică, orientare în natură, ciclism, lecții de mici reparații ale bicicletei).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cum marțea era ziua rezervată pregătirii fizice, zăpada nu a împiedicat desfășurarea orelor planificate. Convocarea a avut loc la ora 12.00, iar la chemarea cadrului didactic organizator, prof. David Valentina au răspuns și alți elevi ai Școlii Gimnaziale ”George Coșbuc” 23 August. Pregătirea a constat în îndrăgitele jocuri de iarnă: ”bulgăreala”, ”cel mai frumos om se zăpadă” și ”săniuța cea mai iute”.

Mulțumim părinților care au înlesnit participarea copiilor, dar și copiilor care nu ne-au dezamăgit și au participat în număr atât de mare! Vă mulțumim că ne-am simțit din nou copii alături de voi și că ne-am pregătit împreună prin joc pentru un proiect atât de important pentru școală și comunitate!

Director, prof. Iacob Magdalena,

Consilier de imagine, prof. David Valentina.


Mangalia News, 13.01.2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply