Măsuri ale Comandamentului de iarnă din Mangalia

0
881

În perioada 5 – 8 ianuarie, anul curent, ca urmare a instituirii codului portocaliu pentru zona Dobrogea şi litoral, Comandamentul Local pentru Situaţii de Urgenţă din Mangalia a acţionat cu promptitudine şi a luat măsurile care se impun în astfel de situaţii. În aceste zile, atât Primăria Mangalia, cât și alte instituţii și agenți economici din localitate s-au implicat pentru ca oraşul să fie deszăpezit, iar cetăţenii să beneficieze de toate utilităţile, indiferent de condiţiile meteorologice.

Astfel, acţiunile de curăţare a străzilor şi trotuarelor au demarat încă din dimineaţa zilei de vineri, 5 ianuarie, ora 4.00, când s-au format echipe de muncitori pentru curăţarea trotuarelor de zăpadă şi împrăştierea de material antiderapant. Societatea responsabilă cu deszăpezirea a intervenit pe trotuare cu o sărăriţă mică şi un bobcat. Pe arterele principale din oraş, dar şi pe cele secundare s-a acţionat cu 6 buldoexcavatoare, 6 lame şi 2 sărăriţe, astfel încât fiecare zonă din Mangalia a fost deszăpezită.

În aceste zile, eforturile echipelor de intervenţie au fost îngreunate de temperaturile extreme. În cartierele Dobrogea I şi II şi în Lotizarea A, precum şi la Neptun-Olimp, s-a lucrat cu utilaje specifice pentru a veni în sprijinul popoulaţiei din zonele respective. Pe parcursul celor patru zile de ger şi temperaturi foarte coborâte au avut loc şi câteva incidente. Cu toate acestea, situaţiile dificile cu care s-au confruntat autorităţile locale au fost în cele din urmă soluţionate.

La incendiul din cartierul Colonişti, lupta cu flăcările a fost mult îngreunată de condiţiile meteo nefavorabile. “Din fericire, nu au fost victime omeneşti, ci doar pagube materiale. Cele două familii au fost ajutate de către municipalitate, cu spațiu de cazare și mâncare caldă, în această perioadă dificilă. Îndată ce vremea ne va permite, locuinţele vor fi renovate, iar cele două familii se vor întoarce la casele lor”, a precizat edilul Radu Cristian, prezent la faţa locului.

O altă situaţie dificilă a vizat intervenţia Ambulanţei la o serie de solicitări în zone periferice ale oraşului, însă echipele  medicale au reuşit să ajungă la pacienţi, cu ajutorul utilajelor de deszăpezire. Totodată, au fost remediate în timp util mai multe defecţiuni la reţeaua de electricitate în zonele IAS, Fruviileg, Zootehnie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În cursul zilei de duminică, 8 ianuarie, edilul Mangaliei, Radu Cristian a primit sprijinul DMHI şi al unor firme private pentru deszăpezirea drumului spre comuna Albeşti. Cu aceeaşi ocazie, s-a lucrat la realimentarea cu energie electrică a comunei.

De asemenea, s-a intervenit şi pe drumul către satul Arsa, unde a fost solicitat un echipaj de ambulanţă. Administraţia publică din Mangalia a acordat sprijin şi pentru deszăpezirea drumului dintre Negru Vodă şi Cotu-Văii, acţiunea vizând aducerea în siguranţă a unui grup de turişti români care erau blocaţi la graniţa cu Bulgaria.

Municipalitatea din Mangalia sfătuieşte, încă o dată cetăţenii, să evite pe cât posibil deplasările, în această perioadă.

“Dacă sunteți nevoiți să părăsiți domiciliul sau localitatea, pentru o călătorie sigură, în condiții de iarnă, vă recomandăm să vă echipaţi corespunzător şi să conduceţi prudent. De asemenea, aş dori să vă reamintesc faptul că perioada dificilă încă nu s-a încheiat, urmând ne confruntăm, din nou, cu ninsori abundente și temperaturi extrem de scăzute”, a precizat primarul Radu Cristian.

Comunicat primit de la Biroul de presă al Primăriei Mangalia.


Mangalia News, 10.01.2017.





Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro


astratex.ro


vola.ro%20


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply