Intervenţii în viscol şi nămeţi, aproape de limita epuizării! Ce-i mai rău abia acum începe!

0
748

farmec.ro
carturesti.ro%20

interventii-iarna-isu

CUGET LIBER: După un sfârşit de săptămână în care pompierii, militarii, poliţiştii, jandarmii şi medicii au lucrat la foc continuu pentru salvarea de vieţi omeneşti, meteorologii avertizează că ne aşteaptă o nouă săptămână grea. Salvatorii au muncit în misiuni de până la 72 de ore, reuşind să deschidă drumurile către cei aflaţi în nevoie. Constanţa a fost zona cea mai lovită de căderile de zăpadă, iar celelalte judeţe au trimis în sprijin mai multe utilaje.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit ieri, a oferit o situaţie actualizată în ceea ce priveşte starea drumurilor naţionale şi judeţene. Totodată, meteorologii au avertizat că, începând cu noaptea de marţi spre miercuri, pe arii extinse va ninge viscolit, iar stratul nou de zăpadă va atinge 20 cm. În aceste condiţii, autorităţile au la dispoziţie două zile pentru a facilita accesul către 26 de localităţi constănţene rămase încă nealimentate.

51 persoane evacuate 

Potrivit Centrului Naţional de Coordonare Integrată, ieri, 51 de persoane au fost evacuate din autoturisme din cauza imposibilităţii deplasării pe unele drumuri din judeţul Constanţa.

Astfel, la Medgidia sunt cazate 48 de persoane la un hotel, iar la Valea Dacilor, trei persoane au fost cazate în Centrul de întreţinere autostradă. Din totalul intervenţiilor medicale, din ultimele ore, 102 au fost pentru gravide şi 29 pentru persoane dializate. Totodată, pentru preîntâmpinarea unor situaţii grave, s-a intervenit pentru relocarea a 324 persoane fără adăpost în unităţile de primiri urgenţe sau în locaţii ale autorităţilor locale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Constanţa, ajutată de alte judeţe cu utilaje 

Având în vedere situaţia din zona Dobrogei, pentru optimizarea misiunilor operative, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a ordonat retragerea echipajelor de intervenţie din zonele unde vremea s-a îmbunătăţit şi dislocarea acestora în judeţul Constanţa, unde, în continuare, se înregistrează efecte considerabile.

Astfel, pompierii constănţeni vor primi în sprijin patru autofreze de la ISU Argeş, ISU Botoşani, ISU Iaşi şi ISU Olt, precum şi patru şenilate de la ISU Giurgiu, ISU Harghita, ISU Mureş şi ISU Prahova. De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, a cerut ajutorul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru primirea a şase freze din partea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

“Utilajele ar trebui să suplinească utilajele RAJDP, pentru a face faţă simultan în tot judeţul. Acestea au ajuns în cursul dimineţii de duminică şi au acţionat în tot judeţul”, a precizat Horia Ţuţuianu. 

Ce drumuri au fost redeschise 

Continuarea, AICI. Luni, 9 ianuarie 2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply