Scrisorică pentru mai marii Constanței

0
860

Constănțeanul: 

Dragă domnule primar, dragă domnule președinte de Consiliu județean, dragi consilieri locali și județeni, (îmi sunteți dragi cu toții, ce să fac?…)

E bine că v-ați apucat de salvat monumentele istorice și e bine că finanțați activități culturale. E bine, dar mai trebuie, fiindcă drumul e lung și mai este mult până departe. Așadar, nu vă voi risipi timpul cu vorbe de prisos și vă voi așterne, pe scurt, o listă cu idei de activități care mi-ar plăcea să se desfășoare la Constanța, pe lângă cele pe care le știm deja și sper că vom apuca să le mai vedem în viață și anul viitor.

1. Jocurile Tomisului – Dacă tot suntem în Anul Ovidius, poate ar fi benefic pentru Constanța să inițiați un eveniment de nivel internațional pe care să-l transformați în tradiție. Pe scurt, puteți invita reprezentanți a ceea ce numim cultură, începând cu istoria și terminând cu gastronomia, din toate coloniile grecești din Marea Neagră și Marea Marmara care au reușit să trăiască și să existe și astăzi ca orașe, așa cum a reușit Tomisul. În cadrul acestor jocuri puteți desfășura tot ce vreți: festivaluri gastronomice, seminarii științifice, activități arheologice, întreceri sportive de tip antic, reprezentații de teatru și proiecții de film, nu trebuie decât să dați frâu liber imaginației. Turcia, Bulgaria, Grecia, Ucraina, Georgia, Rusia nu cred că vor strâmba din nas deloc.

2. Festivalul anual de sculptură. Ion Jalea e un nume bun? Dobrogea are piatră, Slavă Domnului… Aduceți studenți din toată România, din Balcani sau din toată Europa și puneți un premiu la bătaie. Constanța e un oraș trist, fără statui, nu vi se pare? Mi-ar plăcea să văd zei ai Olimpului, basilei daci, împărați romani, voievozi români populând acest oraș și îmbogățindu-l cultural.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

3. Festivalul anual de pictură. Bineînțeles că propunerea mea va fi nu mele celui ce mi-a făcut cinstea de a-mi fi prieten, Traian Marinescu, pictorul îndrăgostit fără scăpare de marea noastră, dar, da, bine, puteți să vă gândiți la Mătăsăreanu… Am pierdut Balcicul, asta e viața, dar doamna Doina Păuleanu vă poate povesti cum a reușit primarul român din Balcic să adune toți pictorii din România și să construiască Școala de la Balcic: pe bază de loturi de teren pentru construcție de casă. Dacă e nevoie de o regină în povestea asta, știți unde să o căutați.

Vă invităm să citiți continuarea articolului AICI.


N.red.M.N: In data de 16 noiembrie 2016 am publicat și noi o Scrisoare adresată Consiliului Local si Primăriei municipiului Mangalia, care cuprinde mai multe Propuneri concrete de proiecte realizabile pentru Mangalia. Nu am primit niciun răspuns de la autoritățile publice locale, până acum. Poate își vor face timp anul acesta…



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply