Concertul de Anul Nou de la Viena, în direct la TVR 1 și TVR HD

0
714
astratex.ro

Ca în fiecare an, TVR transmite în exclusivitate cel mai îndrăgit concert al anului, în direct de la Viena – duminică, 1 ianuarie 2017, ora 12.15.

concertul-de-anul-nou-gustavo-dudamel

Este o tradiţie care datează din 1939 ca Filarmonica din Viena să prezinte în prima zi a anului muzica atât de vie, dar şi nostalgică a familiei Strauss şi a contemporanilor săi. Lejeritatea şi intuiţia muzicienilor din orchestră, care interpretează această muzică, sunt moştenite de la maestru la discipol încă din secolul al XIX-lea, când compozitorii din familia Strauss încântau audienţa vieneză cu valsurile lor pline de prospeţime. Acest concert îi bucură, desigur, pe spectatorii aflaţi în sala Musikverein din Viena, însă şi pe telespectatorii care îl urmăresc în direct în peste 90 de ţări.

Pe 1 ianuarie 2017, Gustavo Dudamel va deveni cel mai tânăr compozitor care a condus Filarmonica din Viena în faimosul Concert de Anul Nou. Dirijor de muzică clasică recunoscut internaţional, Dudamel este motivat de credinţa deplină în puterea muzicii de a uni şi inspira.

În prezent director muzical şi artistic al Filarmonicii Los Angeles şi director muzical al Orchestrei Simfonice Simon Bolivar a Venezuelei, Gustavo Dudamel este întâlnit atât pe scenele unor concerte strălucitoare, cât şi la masterclasses sau pe platforme digitale inovative din întreaga lume. Pe lângă toate acestea, Dudamel apare în ipostaza de dirijor invitat al unora dintre cele mai faimoase instituţii muzicale. În 2017, urmează să susţină un turneu european cu Filarmonica din Berlin.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, AICI. 01.01.2017.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply