Vom avea mai multe zile libere legale în 2017

0
697

Adelina IANCU, Telegraf: Se spune că munca înnobilează omul, dar o mică pauză, din când în când, nu a omorât pe nimeni. Din fericire, în 2017 vom avea mai multe zile libere legale decât în 2016. În total, 14 zile libere vor avea românii anul viitor, doar trei dintre ele fiind în weekend.
Ba mai mult, în ianuarie, iunie și august există șansa să avem parte de minivacanțe. Asta pentru că Ziua Principatelor Române (24 ianuarie) este sărbătorită marți, Ziua Copilului (1 iunie) este celebrată joi, iar Adormirea Maicii Domnului (15 august) pică marți. În asemenea cazuri, există o cutumă conform căreia Guvernul decide declararea unei zile libere suplimentare (de exemplu luni sau vineri) care leagă sărbătoarea de weekend.

CE ZILE LIBERE AVEM ÎN 2017

Anul viitor debutează cu două zile libere, 1 și 2 ianuarie, prima fiind duminică. Tot în ianuarie avem parte de o altă zi liberă, în 24 ianuarie, când se celebrează Ziua Unirii Principatelor Române. La jumătatea lui aprilie vom avea, de asemenea, două zile libere, respectiv în 16 și 17 (duminică și luni). Și în mai vom fi liberi de 1 mai (luni), când sărbătorim chiar Ziua Internațională a Muncii. O lună mai târziu, la 1 iunie (joi), facem din nou o pauză de la lucru pentru a ne bucura de Ziua Internațională a Copilului. Această pauză se va prelungi, cel mai probabil, până în 5 iunie (luni), când sunt Rusaliile. În august vom fi liberi din nou, de Adormirea Maicii Domnului, în 15 august (marți). Apoi, vom mai avea o pauză abia la sfârșitul lui noiembrie și începutul lui decembrie, când sărbătorim Sf. Andrei (30 noiembrie), respectiv Ziua Națională a României (1 decembrie). Ultimele zile libere din 2017 vor fi de Crăciun, în 25 și 26 decembrie (luni și marți).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply