NEGRU VODĂ. 28 de irakieni, prinși de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să intre în România – GALERIE FOTO

0
664

REPORTER.NTV: 28 de irakieni au fost prinși, noaptea trecută, de polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă, în timp ce încercau să intre ilegal din Bulgaria în România.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 18.30, atunci când polițiștii de frontieră de la Negru Vodă au observat, în apropierea localității de frontieră Dumbrăveni, mai multe persoane care se deplasau pe jos, peste câmp, dinspre Bulgaria spre România.

Polițiștii de frontieră au reținut grupul format din 28 de persoane, care ulterior a fost condus la sediul S.P.F. Negru Vodă pentru cercetări.

În cadrul primelor verificări, persoanele în cauză au declarat că sunt cetățeni irakieni, 19 adulți cu vârste cuprinse între 18 și 41 de ani și 9 minori, cel mai tânăr având vârsta de 1 an și intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

“Polițiștii de frontieră au întocmit în cauză actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de „intrare în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută și  sancționată de art. 262, alin. 1, cu aplicarea art. 77, lit. a din Codul Penal.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La finalizarea verificărilor specifice, vor fi întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a protocolului român-bulgar, în vederea predării cetățenilor irakieni către autoritățile bulgare, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

Galerie foto, aici. 09.12.2016.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply