Ajutoare sociale pentru elevii din Mangalia, aprobate in sedinta de azi a Consiliului Local

0
735

sedinta_ordinara_cl_mangalia_31oct2016_2

Consilierii locali din Mangalia s-au reunit marţi, 29 noiembrie, într-o şedinţă extraordinară, în cadrul căreia au fost dezbătute şi aprobate o serie de hotărâri cu caracter administrativ, dar şi social. Unul dintre proiectele adoptate se referă la acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru preşcolarii şi elevii, care locuiesc în zonele Herghelie, IAS Fruviileg, Barieră şi Zootehnie.

Pentru a veni în sprijinul acestor copii care nu au posibilităţi materiale pentru a frecventa cursurile şcolare, s-a aprobat acordarea mai multor ajutoare de urgenţă. În acest sens, se alocă suma de 8,5 lei/zi lucrătoare pentru preşcolarii care frecventează cursurile Grădiniţei P.P. nr. 5 Neptun şi care locuiesc în zonele Herghelie, IAS Fruviileg, Barieră şi Zootehnie.

Un alt ajutor de urgenţă vizează decontarea costului biletelor dus/întors în valoare de 8 lei/zi pentru preşcolarii şi elevii din aceleaşi zone, care frecventează cursurile Grădiniţei P.P. nr. 5 Neptun, Grădiniţei nr. 3, Şcolii Gimnaziale “Sf. Andrei”.

Alt proiect de hotărâre adoptat de CL Mangalia se referă la decontarea cheltuielilor pentru navetă la şi de la locul de muncă a cadrelor didactice şi personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat pentru anul şcolar 2016-2017.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, s-a mai adoptat proiectul de hotărâre prin care s-a aprobat numărul şi cuantumul burselor acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat pentru anul şcolar în curs, semestrul I. Astfel, pentru elevii care obţin burse de performanţă, suma alocată este de 80 de lei, pentru cei care beneficiază de burse de merit, suma alocată este de 70 de lei, iar pentru beneficiarii burselor de studiu şi sociale, sumele alocate sunt de 55 de lei, respectiv 50 de lei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Totodată, s-a mai adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de prefezabilitate pentru construcţia de locuinţe tip ANL destinate închirierii de către tineri şi specialişti din sănătate. Cheltuielile privind asigurarea utilităţilor vor fi suportate de la bugetul local.

Marti, 29 noiembrie 2016. Comunicat primit de la Biroul de presă al Primariei Mangalia.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply