Nicu CHIOVEANU si Ionut VULPE, doi CAMPIONI NATIONALI din Mangalia

0
3565

campionii-nationali-006

La inceputul luni octombrie, anul acesta, am scris un articol intitulat Sportul din Mangalia in cadere libera?, in care descriam, in doua episoade, criza fara precedent in care au intrat trei ramuri sportive din Mangalia, in ultimii 5 ani: boxul, fotbalul si rugbyul.

Atunci aminteam ca in sedinta de Consiliu Local din data de 24.05.2016 s-a discutat despre infiintarea Clubului Sportiv Municipal Mangalia, care sa cuprinda si sa sustina toate ramurile sportive din oras. Iata ca ne apropiem de sfarsitul anului si lucrurile au ramas la fel: la nivel de discutii.

Azi, dupa 6 luni de la sedinta Consiliului Local, am facut o noua vizita la Sala de Box, care se află intre Colegiul Economic si sediul ANAF, unde, dupa programul de antrenament, am stat de vorba cu antrenorul de box Nicu CHIOVEANU si campionul national Ionut VULPE.

campionii-nationali-010

Am constatat ca lucrurile nu s-au schimbat, nici dupa ce Ionut a castigat titlul de Campion National la box, categoria 49 Kg. Ba, mai rau, Ionut, unul dintre tinerii cu care locuitorii Mangaliei ar trebui sa se mandreasca, este uitat, nu este sprijinit si ajutat de nimeni, nu are venituri, el fiind intretinut de familie!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

campionii-nationali-024

Dar, sa vedem cine este Ionut VULPE:

– s-a nascut in Mangalia, la data de 22.10.1997;

– a inceput sa practice boxul de la varsta de 10 ani, sub indrumarea antrenorului Nicu CHIOVEANU;

– in anul 2010, la varsta de 13 ani, a cucerit primul titlu de Campion National la box;

– in anii 2014 si 2015 a castigat titlul de Campion National la tineret;

– in 2015 a cucerit titlul de Campion la “Centura Moldovei”, concurs de tineret organizat la Iasi;

– tot in 2015 a cucerit locul doi la Turneul International de la Tiraspol;

– in 2016, la Campionatul National de Box Seniori, desfasurat la Braila, in perioada 15-18 octombrie, a obtinut medalia de aur si titlul de Campion National, la categoria 49 Kg. In semifinala l-a invins prin KO pe sportivul Gabriel STEFAN, din Targoviste, iar in finala, la puncte, cu scorul 3-0, pe Dragos MANU, din Buzau, pe care l-a dominat permanent, pe toata durata partidei.

Din lotul de boxeri al judetului Constanta, Ionut VULPE a fost singurul care a obtinut aurul si titlul de Campion National la seniori! Stefan MARCU a obtinut locul doi, iar Andreas CEZAR a luat locul trei, la categoriile lor, ambii fiind pugilisti la Clubul FARUL Constanta.

– Campionul nostru, Ionut VULPE, sub indrumarea antrenorului Nicu CHIOVEANU, se pregateste in continuare, pentru intrecerile de box de anul viitor, fara sustinere din partea Administratiei locale si intr-un total anonimat.

Antrenorul Nicu CHIOVEANU este detinator al Trofeului “Centura de Aur” si al titlului de Campion National la Box, categoria 71 Kg, 1981. In februarie 2013, a fost ales membru in Biroul Federal al Federatiei Romane de Box.

Poate, intr-o zi, cineva din Administratia Locala Mangalia isi va indrepta privirea si spre acesti doi Campioni Nationali, care sunt, alaturi de sportivii de la lupte, mandria orasului nostru. Sportivii care obtin performante trebuie sustinuti si ajutati in egala masura, conform legislatiei din domeniul sportiv.

campionii-nationali-004

box

Marin Tănase, corespondent Mangalia News, 24.11.2016.

N.r. Pentru Ionut VULPE și Nicu CHIOVEANU, “OMUL ANULUI” în sport, la secțiunea BOX, puteti vota aici: 

http://www.mangalianews.ro/2016/11/sondaj-mangalia-news-cine-merita-titlul-de-omul-anului-2016-in-mangalia/



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply