Prezentarea nominalizărilor pentru OMUL ANULUI 2016. Astăzi: Emilia DABU și Ana ARDELEANU

0
883

LAUDATIO – Emilia Dabu și Ana Ardeleanu:

”Anul trecut am avut onoarea de a  participa la Concursul MANGALIA 20, un TOP al personalităților locale, în calitate de romancieră, la secțiunea scriitorii Mangaliei, concurs organizat de ziarul online www.mangalianews.ro, cu ocazia Aniversării a 20 de ani de când Mangalia a devenit municipiu. În urma votului exprimat de cititorii cotidianului Mangalia News, am obținut Premiul Special și m-am situat pe Locul I în Clasamentul General.

festivitate_premiere_mangalia20_1-dora-alina-romanescu

Cu tot respectul pe care-l am față de redacția ziarului „Mangalia News”, anul acesta nu mai doresc să particip la Concursul „Omul Anului” care se derulează în prezent dar, doresc să propun pentru concurs două nume importante din cultura orașului nostru.
Prima propunere pe care o supun atenției cititorilor este poeta Emilia Dabu, membră a USR, președinta Clubului de Cultură și Artă Solteris, flacăra care arde și luminează cultura din orașul de la țărm de mare, poeta care promovează tinerele talente din școliile și liceele urbei noastre, omul generos și luminos care și-a dedicat viața în totalitate semenilor săi.

emilia-dabu-lansare-de-carte

Este autoarea a douăsprezece volume de poezii, are un palmares impresionant de premii obținut la Festivalurile de poezie din țară, este apreciată la nivel național pentru activitatea sa pe tărâmul cuvântului scris.
Poezia scrisă de Emilia Dabu este specială și vine dintr-o adâncă înțelegere a lumii ancestrale. Nota dominantă a poeziei Emiliei Dabu este spațiul și timpul, lumina și întunericul, iubirea și ura, lumile ancestrale, universul, nemurirea, trecutul și viitorul, tainele durerii, veșnicia.
Doresc ca poeta Emilia Dabu să participe la acest important concurs și sper ca sufletul ei, când vesel, când trist, să zboare pe o „stea albastră”și să aibă bucuria de a surâde în fața iubirii semenilor lângă care trăiește și muncește.
ana-ardeleanu-A doua propunere pe care o fac se referă la poeta Ana Ardeleanu, autoare a 15 volume de versuri primite foarte bine de cititorii din întreaga țară. Ana Ardeleanu scrie poeme impresionante prin vibrația verbală, prin armonie și echilibru.  În poemele sale descoperim neliniște, decență și discreție, descoperim o poezie inteligentă, suavă, melodioasă.
Ana Ardeleanu este o poetă autentică, foarte talentată care merită cu prisosință să participe la acest important concurs organizat de ziarul online Mangalia News”.
Noiembrie 2016, Dora Alina Romanescu.

Follow us: MangaliaNews PunctRo, to Facebook and @MangaliaNews, on Twitter





Piese auto și accesorii pentru toate tipurile de autoturisme, în Mangalia, lângă Casa Tineretului:
piese-auto-mangalia.ro


Publicitate https://www.mangalianews.ro/



Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro


astratex.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply