Cum a câștigat Trump

0
901

.

bogdanstoica-1

Când eram mai tânăr și mai prost, eram implicat în diverse proiecte de comunicare. Cum ar fi alea politice. Și-mi amintesc de un lider politic al României, care a nimerit, în turneu electoral, într-o comunitate săracă. Omul voia să fie președinte, avea mesaje nobile și a fost pus în încurcătură de o întrebare, a unei sătence, care voia să știe părerea lui în legătură cu buteliile. Habar n-avea “Cuza” de butelii, așa că a improvizat: că o să fie mai ieftine, mai sigure… Baba l-a ascultat și a zis, dezamăgită: „Aaaa, da? Noi voiam doar să vină mai des mașina cu butelii la noi în sat, nu doar o dată pe săptămână”. Pe replica asta, mitingul s-a spart, iar omul nostru a pierdut la scor alegerile în acea localitate.

A pierdut pentru că a crezut că e de ajuns să se ducă într-o comunitate pauperă ca inamic al celor care i-au sărăcit pe oameni. Fără să-și facă lecțiile, fără să știe ce vor oamenii cu adevărat, doar crezând că e de ajuns să li se arate.

Asta a pățit Hillary. Fix asta.

Ce s-a întâmplat în SUA nu e o victorie politică, a republicanilor versus democrați. Ca și românul, americanul de rând are mari dureri în cot din punct de vedere doctrinar. Nu a câștigat candidatul mai bun, nici cel mai bine cotat în sondaje, nici cel care a promis o țară mai bună, nici cel din partidul aflat pe val.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

A câștigat Trump pentru discursul critic. SUA arată senzațional din exterior, sunt principala putere a lumii, și-au recăpătat independența energetică, și-au refăcut uzinele, joburile sunt din nou multe și tentante. Dar asta se întâmplă doar din perspectiva noastră. Pentru americanul de rând, țara aia nu e cool. Asigurările medicale sunt scumpe și proaste. Legislația fiscală favorizează corporațiile, iar cea de mediu e făcută, la vedere, de marile holdinguri industriale. Mexicanul venit acum două generații se simte aiurea când își vede conaționalii recent sosiți cum o ard aiurea, pe ajutoare sociale și locuințe moca. Insecuritatea e tot mai clară, în comunități unde era liniște, iar amenințarea teroristă omniprezentă îl face pe John Doe să se întrebe dacă politica externă a SUA îi mai folosește la ceva.

Citiți continuarea AICI. 09.11.2016.


Follow us: MangaliaNews PunctRo, to Facebook and @MangaliaNews, on Twitter





Piese auto și accesorii pentru toate tipurile de autoturisme, în Mangalia, lângă Casa Tineretului:
piese-auto-mangalia.ro





Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro


astratex.ro

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply