Ședință extraordinară convocată vineri de primar pentru modificarea organigramei Complexului Cultural Callatis

0
630

sedinta-extraordinara-4nov2016

Luni seara, imediat după terminarea ședinței ordinare a Consiliului Local Mangalia în care proiectul privind modificarea organigramei primăriei, ce se anunţa unul cu scântei, a fost retras de pe ordinea de zi de către iniţiator, primarul Radu Cristian, care a declarat că acesta suportă o scurtă amânare, ţinând cont de unele inadvertenţe din cuprins, consilierii locali au primit pe e-mail acest Convocator la o ședință extraordinară, pentru data de Vineri, 4 noiembrie, ora 10:00.
Ordinea de zi conține trei puncte. La primul punct, proiectul de hotărâre privind organigrama Primăriei și a Complexului Cultural Callatis Mangalia, aflat în subordinea Primăriei.
În articolul apărut ieri în cotidianul ZIUA de Constanta, se specifică faptul că ‘Reorganizarea nu se poate face fără avizele MC şi DJCCP. Primarul Mangaliei a declarat „război” arheologilor de la Muzeul Callatis! (documente+galerie foto)‘.
Magdalena Tiţă, şeful Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu (DJCCP), a declarat că, în punctul de vedere transmis CL şi Primăriei Mangalia, Direcţia recomandă să nu se modifice organigrama Muzeului Callatis.
„Nu suntem de acord cu modificarea organigramei, avem acelaşi punct de vedere ca şi Ministerul Culturii. Este imposibil ca într-un municipiu de talia Mangaliei un singur om, şi acela cu jumătate de normă, să poată desfăşura lucrări cu specific arheologic. Din contră, noi recomandăm mărirea acestei organigrame”, declară Magdalena Tiţă, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa. (…)
„Colegii de la Mangalia trebuie sprijiniţi, pentru că în şedinţa Consiliului Local de astăzi (n.r. ieri) se va supune votarea desfiinţării Secţiei Muzeul de Arheologie Callatis din cadrul Complexului Cultural din Mangalia. În prezent, există această secţie, alcătuită din 13 posturi, condusă de un şef de secţie, însă la propunerea primarului vor fi daţi afară toţi cei trei cercetători înscrişi în Registrul Arheologilor din România (printre ei, şi şeful de secţie) şi un muzeograf. Astfel, Complexul Cultural Callatis nu va mai avea niciun angajat înscris în Registrul Arheologilor din România, ci doar un colaborator cu jumătate de normă. Acest lucru este inacceptabil într-un stat european în care noţiunea de patrimoniu nu a devenit arhaism!”, a anunţat, ieri, printr-un mesaj postat pe un site de socializare, preşedintele Comisiei de Arheologie din cadrul Ministerului Culturii, Ovidiu Ţentea.
În replică, primarul Cristian Radu spune că această reorganizare se impunea de mult timp şi, în calitate de ordonator de credite al bugetului local, s-a săturat să plătească salarii unor oameni care nu-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu.
Mai mult, AICI.

Mangalia News, Marti, 1 noiembrie 2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply