Lege promulgată: Schimbări majore la regimul PFA şi II (Intreprinderi Individuale)

0
326

pfa

Persoanele fizice autorizate (PFA) și întreprinderile individuale (II) vor avea limitări atunci când vine vorba de clasele de activitate pentru care pot obține autorizație și de numărul de angajați pe care-l pot avea, în condițiile în care acum nu există asemenea restricții. Măsurile sunt incluse într-un proiect de act normativ promulgat astăzi de preşedintele României, ceea ce înseamnă că documentul mai are nevoie doar de publicarea în Monitorul Oficial pentru a se aplica.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale a trecut de Parlament în septembrie şi astăzi (n.r. 17.10.2016) a fost promulgat de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit acestui anunţ al instituţiei prezidenţiale. De altfel, aprobarea prin lege este o procedură necesară pentru toate ordonanțele emise de Guvern, pentru ca acestea din urmă să-și producă în continuare efectele.

Documentul conține mai multe clarificări și modificări ale regimului persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale și familiale (IF), însă cele mai importante dintre ele fac referire la PFA și II. Astfel, aceste două entități vor avea, înainte de toate, limitări în ceea ce privește numărul de clase de activitate pentru care pot obține autorizare, deși în prezent legislația nu impune așa ceva.

Dacă în cazul PFA restricția va fi de maximum cinci clase de activități prevăzute de Clasificarea activităților din economia națională (CAEN), în cazul II va exista o limitare de zece clase de activități.

Continuarea, AICI. 17.10.2016.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply