Ozzy Menabit: REFERITOR LA ORGANIGRAMĂ – sau cum se transformă orașul într-o feudă

0
844

ozghiun_menabit_cultura_mangalia

“Primarul vrea să transforme orașul într-o feudă. Să aducă totul în puterea sa, ca într-un regim absolutist, să decidă totul doar prin dispozitii de primar și să nu mai aibă nevoie de un deliberativ. Cu modelul acesta de organigramă ucide sistemul democratic în Mangalia. Este ca si cum guvernul desființează Parlamentul si trece totul în puterea premierului sau a unui dictator.
Mai întâi că nu este legal, patrimoniul orasului se află sub tutela Consiliului Local – Autoritatea Publică care reprezintă interesele UAT.
De exemplu, direcția de gospodărie si servicii publice nu are obiectul muncii, nu primarul este cel care hotareste asupra patrimoniului și asupra serviciilor publice, este ilegal sa se faca lucrurile prin dispozitii. Cum recuperează aparatul primarului TVA? Transforma primăria in SRL?
Dar in primul rând organigrama contravine legilor sistemului democratic, este în neconcordanță legislativă cu normele UE, fapt care poate să deschidă o procedură de infringement în baza art. 258 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene („TFUE”), în cazul în care Comisia Europeană este sesizată că organismul deliberativ își pierde prerogativele și este adus la nefunctionalitate. Dar până la Comisia Europeană, se încalcă legile din România privind organizarea unităților administrativ teritoriale.
De exemplu, prin Decizia nr. 442/2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis obiecția de neconstituționalitate formulată și a constatat că Legea pentru modificarea Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006 este neconstituțională. Legea respectiva modifica in sensul ca dădea putere primarului asupra serviciilor de utilitati publice si avea drept sa desemneze directorul. Ca urmare, în Decembrie 2015, legea serviciilor publice se modifica pentru a fi adusă in conformitate cu normele europene, astfel ca primarul nu mai are niciun drept de decizie cu privire la serviciile publice si patrimoniul orasului, Autoritatea Publică de decizie și control este Consiliul Local, instituit din aleșii locali.
Astfel, in calitate de consilier local sunt obligat să denunț la ANFP, instituția prefectului și în contencios administrativ pentru neconstituționalitate a HCL privind adoptarea acestei organigrame, în cazul în care va fi adoptată.
În ședinta CL am să-mi atenționez colegii asupra problemelor juridice pe care le generează această Organigramă, de fapt contradicția legislativă în care se intră cu crearea unor direcții care nu pot avea obiectul muncii conform legislatiei aplicabile.
Cu alte cuvinte, organigrama este o nebunie”.

sursa: Mangalia / by Ozzy, 27.10.2016.





Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply