Nu ai cal şi căruţă, nu poţi să lucrezi ca agent poştal la ţară! Cerinţe incredibile de angajare pentru Poşta din 2 Mai şi Vama Veche!

0
819

posta-postas-ziua-cta

Dacă vă întrebaţi de ce Poşta Română este în pragul falimentului şi se pare că nu se va mai redresa vreodată, motivul este tocmai că nu doreşte să se modernizeze şi să înceapă să ofere servicii de calitate clienţilor săi. V-aţi gândit vreodată că, pentru a aduce pensii şi scrisori într-o localitate din mediul rural, un viitor poştaş trebuie să îşi pună casa la dispoziţie şi să deţină un cal şi o căruţă sau măcar o bicicletă?

Pensionarii din 2 Mai şi Vama Veche se confruntă cu o situaţie de-a dreptul neplăcută din această lună, deoarece au fost puşi pe drumuri ca să îşi ridice pensia de la oficiul poştal din prima localitate menţionată. Asta pentru că poştăriţa care a lucrat până luna trecută la 2 Mai a demisionat, aşa că în locul ei a fost detaşat un alt factor poştal, din comuna Albeşti. Acesta i-a chemat pe localnici la sediul Poştei pentru a-şi ridica pensiile, din cauză că nu cunoaşte satul. Pe lângă faptul că bătrânii, unii dintre ei cu dificultăţi de deplasare, au fost puşi pe drumuri şi au stat la cozi foarte mari, banii pentru pensii nu au fost suficienţi pentru toţi cei aflaţi la coadă, aşa că în ultimele zile au fost nevoiţi să facă drumuri repetate la oficiul din localitate.

Primarul din Limanu, Gheorghe Daniel Georgescu, care are arondate localităţile Limanu, Hagieni, Vama Veche şi 2 Mai, a declarat că situaţia este foarte dificilă pentru localnici şi că nu pare că vor fi găsite soluţii prea curând.

„Poşta răspunde în primul rând de distribuirea pensiilor. În momentul asta, la 2 Mai nu există factor poştal, există o persoană detaşată de la Albeşti, unde au trei poştaşi şi au putut să detaşeze un om şi la noi. Acesta, fiind din afara localităţii, nu cunoaşte satul, iar la sediul Poştei oamenii se calcă în picioare ca să îşi ridice pensiile. Iar ei trimit sume foarte mici, ieri, de exemplu, de la ora 12.00, nu mai aveau bani pentru săteni, deşi erau cozi mari la poştă“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Gheorghe Daniel Georgescu.

De ce nu există poştaş la 2 Mai?

Potrivit primarului, lipsa poştaşului este cauzată de salariile mici plătite de Poşta Română, fosta poştăriţă demisionând din cauză că banii primiţi, salariul minim pe economie, sunt prea puţini pentru a bate două sate pe jos, în fiecare lună.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Nu reuşesc să angajeze pe nimeni pentru că salariul este foarte mic, salariul minim pe economie, mai au şi o tâmpenie de cerinţe, aşa că, dacă vrei să lucrezi la poştă în mediul rural, trebuie să le pui spaţiul la dispoziţie. Spre norocul lor, noi le-am pus până acum un spaţiu în Căminul Cultural, însă acesta va întra în reparaţii capitale şi va trebui să iasă din sediu o perioadă. Ei nu vor să plătească chirie pe spaţiul respectiv, aşa măcar dacă ar veni cineva din localitate pe 900 de lei în mână, ar mai câştiga ceva din chiria spaţiului respectiv“, a precizat primarul comunei Limanu. Acesta a adăugat că şi la Limanu este un nou factor poştal, ce deserveşte localităţile Limanu şi Hagieni, care va pleca şi el, foarte probabil, pentru că nu este mulţumit de condiţiile de muncă şi de banii primiţi.

Condiţii ca în secolul trecut? Ca să fii poştaş la ţară, ai nevoie de cal şi şaretă!

Continuarea, în ziuaconstanta.ro, Miercuri, 26 oct.2016.






Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply