Cristian Radu: Şantierul Naval DMHI rămâne pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia

1
1011
mangalia_dmhi
Primarul Mangaliei, Radu Cristian a declarat, miercuri, că Şantierul Naval DMHI rămâne pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia şi va plăti, în continuare, taxele şi impozitele la bugetul local al municipalităţii, chiar dacă instanţa a dat câştig de cauză comunei Limanu, într-un proces privind graniţa dintre cele două localităţi.
“Iniţial, comuna Limanu a cerut în instanţă toată suprafaţa de teren pe care este amplasat Şantierul Naval, însă noi ne-am apărat, încercând să dovedim că întreaga incintă a DMHI aparţine municipiului Mangalia”, a explicat Radu Cristian.
În baza apărărilor celor două Unităţi Administrativ-Teritoriale (UAT), instanţele de judecată au atribuit, irevocabil, comunei Limanu, 23,5 ha pe care se află o hală şi un doc reparaţii nave, precum şi 9,5 ha de teren aparţinând domeniului public al statului.
“Restul suprafeţei în litigiu, pe care se află Şantierul Naval, dar şi docurile, a rămas, ca şi până acum, pe teritoriul Mangaliei”, a mai spus edilul.
Potrivit documentelor municipalităţii, sumele care ar urma să fie încasate de comuna Limanu, în urma acestui proces, sunt compuse din: 55.596 lei/an – impozit pe clădiri (hală reparaţii), conform HCL 220/215; zero lei – impozit pe construcţii (doc reparaţii nave), conform art.456, alin. 1, lit. j, din Legea 227/2015; 78.372,5 lei/an – impozit pe terenul în suprafaţă de 23,5 ha; zero lei – impozitul pe terenul în suprafaţă de 9,5 hectare, aflat în domeniul public al statului şi în administrarea CNAPMC SA, conf. art. 456, alin. 1, lit.a, din Legea 227/2015.
În urma procesului cu Limanu, UAT Mangalia obţine beneficii fiscale, după cum urmează: 264.557 lei/an, reprezentând impozit pe 79,33 ha de teren, de la SN 2 Mai SA; 1.354.332 lei/an, reprezentând impozitul total de la Şantierul Naval.
Scăderea înregistrată de bugetul Mangaliei, în urma deciziei Curţii de Apel Ploieşti, este de aproximativ 130 mii lei/an, conform legislaţiei în vigoare.

Comunicat primit de la Biroul de presă al Primăriei Mangalia, miercuri, 19 octombrie 2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Curios de ce au plătit avocații cu 1.300.000 RON pentru o miza de 130.000 ron/an. O fi legal? Onorariul avocaților nu trebuie sa depășească 7% din litigiu. Un calcul simplu ne arata ca primarul a luat ca baza de calcul, pentru a putea plăti asemenea sume aberante avocaților, impozitul datorat de șantier pe următorii 150 de ani !

Leave a Reply