AUDIENȚE ONLINE – Primăria Mangalia răspunde la întrebările primite de la cititorii ziarului online Mangalia News

0
1141
mangalianews_ro_audiente-online

Stimați cititori,

Iată ce ne-au scris ieri reprezentanții Biroului de presă al Primăriei, ca o primă serie de răspunsuri  la întrebările, propunerile și sugestiile dumneavoastră, publicate de noi la rubrica OPINII CIVICE:

“Pe această cale, venim în întâmpinarea solicitarii ziarului online MangaliaNews.ro, cu privire la propunerile și sesizările cetățenilor orașului Mangalia, adresate administrației locale prin intermediul rubricii OPINII CIVICE.

Sperăm ca răspunsurile acordate să lămurească cât mai multe dintre problemele ridicate de dumneavoastră.

Subiectul legat de Stadionul Municipal Mangalia

Stadionul Municipal Mangalia nu va fi desființat. În acest moment, municipalitatea nu are nici un proiect de desființare a acestui obiectiv sportiv. Așa cum s-a mai precizat și cu ocazii anterioare, se caută soluții de finanțare la nivel guvernamental și european, pentru reabilitarea tuturor bazelor sportive din oraș.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Premierea persoanelor vârstnice

În prezent, ajutorul finaciar acordat persoanelor vârstnice se face la cerere, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 179/16.10.2015. Prevederile acesteia pot fi consultate pe site-ul Primăriei, la Secțiunea „Consiliul Local – Hotărâri”, respectiv adresa: http://www.mangalia.ro/wp-content/uploads/2015/11/179.pdf.

Vânzarea apartamentelor din blocurile ANL și semnarea noilor contracte de închiriere

În acest moment, municipalitatea are în desfășurare procedura premergătoare pentru vânzarea locuințelor ANL, aceasta aflându-se la ultimul pas, respectiv faza de apartamentare. După terminarea acestei proceduri, urmează să fie supus votului Consiliului Local proiectul de hotărâre prin care locuințele ANL să poată fi cumpărate. În ceea ce privește reînoirea și semnarea contractelor de închiriere a locuinţelor ANL, acestea se refac anual, conform Legii 152/1998, cu modificările şi completările ulterioare.

Hotelurile lăsate în paragină în stațiuni

Hotelurile lăsate în paragină în stațiuni sunt proprietăți private. Din păcate, autoritățile locale nu pot interveni decât în sensul aplicării unor amenzi, conform legii.

Biobaza Mangalia/Câinii fără stăpân

Biobaza Mangalia se află în conservare, momentan, deoarece contractul de concesiune dintre Unitatea Administrativ Teritorială Mangalia și firma care executa serviciul de ecarisaj a expirat. Documentele pentru un nou contract au fost înaintate către Consiliul Local Mangalia, urmând să fie supuse dezbaterii și votului acestuia.

În perioada următoare vom reveni cu noi răspunsuri și completări la solicitările dumneavoastră.

Vă mulțumim pentru sugestii și pentru înțelegere!”

Biroul de Presă al Primăriei Mangalia, Joi, 13 octombrie 2016.


Mangalia News. Publicat Vineri, 14 octombrie 2016.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply