Cine ar putea candida din partea PSD pentru parlamentare la Constanta

0
734

liste-parlamentare

Cu două luni înainte de scrutinul general, în interiorul formațiunilor, spiritele se agită pe măsură ce se intensifică negocierile pentru formarea listelor pentru funcțiile de deputat și senator. La nivelul județului Constanța, s-au tot făcut speculații cu privire la componența listelor de candidați pe care formațiunile politice le propun la alegerile parlamentare din acest an.

Dacă liberalii doresc să schimbe total garnitura de deputați și senatori, în lista social democraților se regăsesc atât persoane care se află la al doilea sau al treilea mandat, cât și personaje care nu au mai participat la alegerile parlamentare din postura de candidat.

Printre noutățile PSD se numără fostul prefect al Constanței Tit-Liviu Brăiloiu, Sevil Shhaideh (fost ministru al Dezvoltării şi Administraţiei), Alexandru Căutiș (jurnalist) și Ioan Albu (fost consilier județean, fiul fostului secretar de stat în Ministerul Agriculturii Gheorghe Albu).

Componența listelor de candidați la alegerile parlamentare din acest an se numără printre subiectele fierbinți din această perioadă. S-au tot făcut speculații cu privire la numele pe care formațiunile politice din Constanța le propun la alegerile parlamentare din acest an.

Pe de o parte, liberalii își doresc să schimbe total garnitura de deputați și senatori.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pe de altă parte, însă, social democrații și-au propus ca înlocuirea liniilor în Legislativ să se facă treptat. Astfel că în lista de candidați ai PSD la alegerile generale se regăsesc atât persoane care se află la al doilea sau al treilea mandat, cât și o serie de personaje noi.

Potrivit unor surse politice, în urmă cu câteva zile, social democrații au făcut un prim draft al celor pe care vor să-i trimită în Legislativ.

La Senat, pe prima poziție în listă s-ar afla actualul senator Nicolae Moga, urmat de fostul prefect al Constanței Tit-Liviu Brăiloiu. În ceea ce privește Camera Deputaților, pe primele șapte poziții s-ar afla Mircea Titus Dobre, Cristina Dumitrache (ambii deputați), Alexandru Căutiș (jurnalist), Sevil Shhaideh (fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice), George Vișan (consilier local municipal din Constanța), Radu Babuș (deputat) și Ioan Albu (fost consilier județean, fiul fostului secretar de stat în Ministerul Agriculturii Gheorghe Albu).

CE CAUTĂ CĂUTIȘ ÎN LISTA PSD?

Dintre numele propuse de PSD la alegerile parlamentare surprinde prezența jurnalistului Alexandu Căutiș și a fostului consilier județean Ioan Albu, care a fost în trecut membru al PNL. Includerea lui Căutiș în lista de candidați a provocat un adevărat scandal în interiorul partidului, în condițiile în care se știe faptul că, nu cu mult timp în urmă, acesta înfiera PSD cu orice ocazie.

Ne aducem aminte cum, în campania electorală pentru alegerile locale din primăvara acestui an, jurnalistul l-a atacat dur pe candidatul PSD la Primăria Constanța, actualul edil Decebal Făgădău. La patru luni de atunci, Căutiș a ajuns să fie coleg de partid tocmai cu Făgădău, care se pregătește să-l susțină pe cel care l-a atacat fără menajamente.

Ce-i drept, anunțul candidaturii jurnalistului a venit doar din partea lui Căutiș și nu a fost confirmat de niciun oficial al PSD Constanța. Singurul care a comentat pe marginea acestui subiect a fost președintele PSD, Liviu Dragnea. El a declarat că social democrații nu îl au în liste pe Alexandru Căutiș. „Ar fi cel puțin ciudat, dacă nu exotic, ca el să fie pe liste”, a spus Liviu Dragnea.

Însă, în ciuda acestor afirmații, potrivit surselor noastre, jurnalistul Alexandru Căutiș se va regăsi totuși în lista PSD. Felix Stroe (președintele Organizației Județene Constanța a PSD) știe de ce!!!

UITE-O PE PONOR, NU E PONOR!

Continuarea, în telegrafonline.ro, Miercuri, 12 oct.2016.

Un articol semnat de Tatian Iorga.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply