De la 1 ianuarie 2017, hotelierii şi cârciumarii scapă de impozitarea profitului

0
647

hotelierii

Vin vremuri de aur pentru industria hotelieră şi alimentaţia publică. De la 1 ianuarie 2017, scapă de impozitarea profitului. Nu vor mai fi nevoiţi să recurgă la tot felul de artificii, să umfle cheltuielile, pentru a diminua excedentul financiar. Începând de anul viitor, vor plăti un impozit specific, în fapt un impozit forfetar.

Începe era impozitului specific.

Legea prin care s-a adoptat impozitul specific a fost promulgată de preşedintele României. Potrivit actului normativ, noua formă de impozitare se adresează agenţilor economici care desfăşoară activităţi corespunzătoare următoarelor coduri CAEN:

– 5510 „Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare”;

– 5520 „Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată”;

– 5530 „Parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere”;

– 5590 „Alte servicii de cazare”;

– 5610 „Restaurante”;

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– 5621 „Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente”;

– 5629 „Alte servicii de alimentaţie n.c.a.”;

– 5630 – „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”.

În cazul hotelurilor şi celorlalte forme de cazare turistică, impozitul datorat este egal cu produsul dintre impozitul specific standard (exprimat în lei pe un loc de cazare) şi numărul locurilor de cazare din unitatea respectivă.

Spre exemplu, în cazul municipiului Constanţa,

un hotel cu 100 de locuri de cazare va plăti, pe an, un impozit de:

15.000 de lei, dacă are 1 – 2 stele;

22.400 lei, dacă are 3 stele;

37.400 lei, dacă are 4 stele;

59.800 lei, dacă are 5 stele.

În staţiunile turistice de pe litoral, impozitul este mult mai mic.

Un hotel cu 100 de locuri de cazare va plăti un impozit anual de:

11.300 de lei, dacă are 1 – 2 stele;

17.100 lei, dacă are 3 stele;

27.100 lei, dacă are 4 stele;

44.800 lei, dacă are 5 stele.

Sursa: cugetliber.ro.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply