CULTURA DĂUNEAZĂ GRAV PROSTIEI!

0
1280

CULTURA DĂUNEAZĂ GRAV PROSTIEI!

diploma-thaliamar-mioveni
Sub aceasta bucata de hartie (din foto) se ascund ani de munca, nopti de nesomn, ganduri, emotii, griji, sperante… si ar mai fi… Oricum nu intereseaza pe nimeni ca Trupa de Teatru Thaliamar in acest an a obtinut la toate festivalurile din tara “cel putin” Premiul I.

Azi, vanzatoarea de la aprozarul din colt, m-a intrebat cu cat ma platesc cei care raspund de cultura in orasul meu. O vanzatoare de altfel simpatica si draguta cu clientii, insa a devenit cam suspicioasa la adresa mea si bineinteles ca nu m-a crezut cand i-am raspuns ca nu ma platesc cu NIMIC.

Dupa ce-am cumparat 1 kg castraveti + 4 cepe, in drum spre casa, mi-am dat seama ca, de obicei sunt “rasplatita” in natura cu: refuzuri, critici, cu barfe, cu expedieri cat mai rapide din birouri unde lucreaza oameni importanti, Dar nici nu mai conteaza, nici vanzatoarea cu intrebarile ei si nici oamenii de prin birouri importante cu neintrebarile lor.

In birourile alea importante, oamenii neimportanti gandesc ca e mult mai bine ca ai nostri copii sa stea sa asculte manele, sa faca shopping, sa manance seminte, sa consume alcool sau alte substante “ajutatoare”. Ce nevoie e de teatru?!? Cultura, NU! ca nu mai e la moda.

CULTURA DAUNEAZA GRAV PROSTIEI si poate sa creeze intrebari, ganduri, iar generatia tanara trebuie sa ramana cu creierul liber doar pentru a si-l umple apoi cu formule si definitii memorate pe de rost.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Tocmai de aceea spectacolul nostru nu trebuie vazut de oamenii din birouri importante, pentru ca poate dauna grav!

Una din replici poate ramane adanc inradacinata in creierul vreunui spectator:

“- Ce ușor se conduce o țară de proști, nu-i așa?”

Aura Mircea Stuparu, Marti, 11 octombrie 2016, Mangalia.


Mangalia News, 11.10.2016.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply