Andreea Ana, o luptătoare vicecampioană mondială şi elevă eminentă!

0
698

farmec.ro
carturesti.ro%20
anaandreea

Mangalia a intrat pe elitista hartă mondială a luptelor. Şi asta pentru că o tânără sportivă din localitate a adus în sudul litoralului o medalie de argint dintr-o competiţie de anvergură: Campionatul Mondial.

Dacă ai zări-o pe stradă ori la şcoală, nu te-ai gândi că liceana blondină are atâta forţă. Emană delicateţe, caracter şi inteligenţă, însă este şi un sportiv de nota 10, o mândrie a comunităţii locale.

Aşa poate fi descrisă Andreea Ana, luptătoarea de la CS Mangalia, care, la recent încheiatele Campionate Mondiale rezervate cadeţilor, de la Tbilisi (Georgia), a cucerit medalia de argint, în limitele categoriei 46 de kilograme.

Andreea a povestit pentru cititorii „Cuget Liber” cum a început luptele, de ce a ales această disciplină şi cui îi datorează această mare performanţă.

„Am început luptele în urmă cu şase ani. Am venit la sală, am păşit pe saltea, am făcut câteva exerciţii, mi-a plăcut şi am decis să continui această disciplină. Au început turneele şi au venit medaliile, ceea ce mi-a dat un plus de motivaţie. La Campionatele Naţionale, la categoria mea de greutate, am numai victorii şi am concursuri în care am învins şi băieţi. Până la această medalie mondială, am mai urcat şi pe alte podiumuri internaţionale, fiind inclusiv campioană balcanică.

La Mondialele de la Tbilisi, cele mai dificile adversare au fost japonezele, finala fiind pierdută tot în faţa unei sportive din Ţara Soarelui Răsare. Am ambiţia însă de a-mi lua revanşa, şi asta cât mai curând! Vreau să mulţumesc pe această cale tuturor celor care m-au sprijinit în cariera de sportiv, fraţilor Lucian şi Ionel Luca (n.r. – vicepreşedinte al Federaţiei Române de Lupte, respectiv preşedinte de onoare al CS Mangalia), actualului preşedinte al CS Mangalia, Dragoş Dima şi antrenorului care m-a descoperit, Marian Oancea, cel cu care lucrez şi în prezent. Pentru anul viitor, am planuri mari, obiectivul fiind cucerirea medaliei de aur atât la Campionatul European, cât şi la Campionatul Mondial”, a declarat Andreea Ana.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Andreea nu este numai un sportiv laureat, ci şi o elevă eminentă. Este elevă în clasa a X-a la Liceul „Callatis” din Mangalia (diriginte, prof. Didina Munteanu), profil ştiinţe sociale, iar media de absolvire a anului trecut este 9.50!

La terminarea liceului, şi-a propus să urmeze cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Ovidius”.

Autor: Sorin MIHALACHE, cugetliber.ro, 07.10.2016.




piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply