Sportul din Mangalia în cădere liberă?

0
3406

callatis-mangalia-a-castigat-aurul-national-la-box

“Daca in anii trecuti, promovarea activitatilor sportive reprezenta o prioritate pentru Primarie, de aproape cinci ani, sportul din Municipiul Mangalia a intrat intr-o criza fara precedent!
   Disciplinele sportive afectate sunt: boxul, fotbalul si rugbyul. Sa le luam pe rand:

BOXUL

   Pe strada Mihai Viteazul, la nr. 15, in Mangalia, intre Colegiul Economic si sediul ANAF, se afla o mica sala de box, uitata de Primarie de cinci ani!! Pentru reabilitarea si modernizarea cladirii in care se afla aceasta sala, in anul 2004, administratia publica locala a alocat suma de cinci miliarde de lei vechi.
   Sala de box în care își desfășoară activitatea Asociatia “Box Club Callatis” Mangalia, contine: un ring de box, vestiare, sauna si dusuri. Datorita faptului ca in ultimii ani, nu s-au mai alocat bani de catre Primarie pentru reparatii si intretinere, sala a inceput sa se degradeze.
   Fostul campion national la box (1981, categoria 71 kg.) si detinator al trofeului “Centura de aur”, actualmente antrenor emerit de box, Nicu Chioveanu, mi-a destainuit ca de cinci ani nimeni de la Primaria Mangalia nu s-a mai interesat de el si de “Box Club Callatis”!
   Cu bani imprumutati sau cu sprijinul unor sponsori, a reusit sa tina de unul singur sala de box in functiune! Mai mult decat atat, de unul singur, d-l antrenor Nicu Chioveanu lucreaza la sala cu tineri, fete si baieti, pregatindu-i pentru intreceri judetene si nationale de box!
   In luna aprilie, 2015, Ionut Vulpe, antrenat de d-l Chioveanu, a castigat medalia de aur la Cupa Romaniei la box pentru tineret, categoria 49 Kg, iar in octombrie, 2015, la aceeasi categorie, Ionut a luat medalia de aur si titlul de campion national la Campionatul National de box pentru tineret, la Calarasi!
   D-l antrenor Chioveanu mi-a marturisit ca, peste cateva zile, mai precis pe 12 octombrie, cu ajutorul unui prieten care i-a asigurat cheltuielile de participare, el si Ionut Vulpe vor merge la intrecerile Campionatului National de box seniori, care se vor desfasura la Braila si se vor prezenta sub numele Asociatia Sportiva Box Steaua – Callatis Mangalia, fiind in asociere cu Clubul Steaua!!
   O perioada, echipa de box a activat in cadrul Asociatiei Sportive Daewoo Callatis Mangalia. Urmeaza, ca in scurt timp, pentru obtinerea Certificatului de Identitate Sportiva (CIS), d-l Nicu Chioveanu sa depuna dosarul cu actele clubului la Ministerul Sporturilor, cu denumirea: “Asociatia Sportiva Box Club Municipal Callatis Mangalia”! Ii uram succes!
   De mentionat este si faptul ca d-l Chioveanu, din februarie 2013, a fost ales membru in Biroul Federal al Federatiei Romane de Box!
   Sa speram ca se va infiinta cat mai curand Clubul Sportiv Municipal Mangalia, care sa cuprinda si sa sustina toate ramurile sportive din Municipiul Mangalia, asa cum s-a discutat in sedinta Consiliului Local din data de 24.05.2016″.

rugby-005

box-014 box-026 box-034

box-035box-mangalia7 box-mangalia8 box-mangalia9 box-mangalia10 box-mangalia11

Surse de informare: Ziua de Constanta, 24 Mai, 2004; “Callatis Mangalia a castigat aurul national la box”, Sandra Mihaila, 21 Oct. 2015; “Patru medalii constantene, la Cupa Romaniei la box”, Sandra Mihaila, 04 Mai 2015; << Alegeri la box – “Chioveanu-membru in Biroul Federal, Matei – vicepresedinte la arbitri”>>, Marian Bocai, Ziua de Constanta, 07 Febr. 2013.

Autor: Marin Tănase, corespondent Mangalia News.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply