DENIS TUDOR, românul din echipa care lucrează la trenul viitorului: “Elon Musk ne-a spus că suntem lumina lumii”

0
2313

denis_tudor_mangalia

La 22 de ani, Denis Tudor trăiește visul oricărui student specializat în electronică: e parte din echipa rLoop, a inventatorului și antreprenorului Elon Musk, care deține compania producătoare de autoturisme electrice Tesla Motors si compania SpaceX, care furnizeaza servicii pentru NASA. Inginerii de la rLoop lucrează la ceea ce se vrea un tren de super viteză, care ne va putea duce dintr-un loc în altul cu 1200 km/oră. Trenul viitorului, l-a numit presa internațională. Sau trenul între mașină și avion, cum îi spune Denis Tudor.

Iar contribuția studentului român la trenul viitorului a fost una recunoscută de întreaga echipă de ingineri: “Eu m-am ocupat de toți algoritmii de control ai capsulei, practicând așa-cunoscutul software embedded. Cea mai cunoscută “invenție” pe care am avut-o a fost algoritmul de stabilitate a capsulei, folosind levitația și propulsia, generată de motoare.”

Trenul Hyperloop va lua forma cândva în preajma anului 2020. Apoi, echipa îl va construi în mai multe locuri de pe planetă. Iar Denis Tudor ar vrea să fie acolo când asta se va întâmpla.

Povestește-mi câte ceva despre tine. De unde ești? Unde ai copilărit?

Sunt Denis Tudor, am 22 de ani, originar din localitatea Mangalia, județul Constanța. Am fost tenisman de performanță în copilărie, practicând acest sport timp de opt ani de zile. Consider faptul că mentalitatea de campion a fost dobândită în urma practicării sportului și a educației primite. Am copilărit până la vârsta de 7 ani la bunicii mei de origine tătară, iar după, la Mangalia, orașul natal.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cu ce se ocupă părinții tăi?

Mama mea este tătăroaică, fiind o fostă atletă de succes, iar actualmente este profesoară de sport la Liceul Teoretic Callatis. Tatăl meu este inginer proiectant de nave, fiind fostul director al Șantierului Naval din Mangalia. Actualmente, el este retras din activitatea de inginer, având anumite business-uri de turism la țărmul Mării Negre.

Unde ai făcut școala?

Școala am făcut-o la Liceul Teoretic Callatis. Da, clasele 1 – 12 le-am făcut acolo. În plus, mama mea mi-a fost profesoară de sport în vreo cinci ani pe care i-am petrecut în acel liceu. Am rămas prieten cu mulți profesori pe care i-am avut.

Când și de ce ai ales Politehnica? Ce specializare?

Am ales-o încă din clasa a 10-a. Mereu am fost pasionat de materiile legate de matematică și fizica, lucrând de pe niște gazete rusești. Se cunoaște faptul că rușii promovează într-un alt mod aceste materii. Sunt la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, dar, din păcate, tot ce realizez la proiecte provin dintr-un hobby de-al meu, și nu se predau asemenea chestii la facultate. Sunt de părere ca facultatea iți prezintă anumite căi pe care le poți avea în viață, dar niciodată nu te va învăța ceva practic. Ingineria, în sine, se învață practicând.

denis_tudor

Cum au fost primii ani de studenție?

Acum trec anul IV. Primii ani… Am să încep prin a spune faptul că facultatea promovează clasa de mijloc a societății. Din păcate, creativitatea nu este deloc promovată. Mereu mi-am susținut idea aceasta și în fața profesorilor, chiar dacă am avut de suferit. În ciuda faptului că sunt de această părere, mereu am avut medii mari, deoarece am vrut să îmi demonstrez mie că pot face și lucruri pe care nu le plac, iar disciplina dobândită de la sportul practicat în copilărie mă face să fiu un campion.

Când ai auzit prima dată de Elon Musk? Dar de Hyperloop?

Vă invităm să citiți continuarea AICI. 01.10.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply