CALLATISISTORIE LA MALUL MARII NEGRE”, proiect întârziat sau abandonat? (Galerie FOTO)

0
463

callatis-istorie-la-malul-marii-negre-mt-1

Proiectul “Callatis — Istorie la Malul Marii Negre” a fost demarat in aprilie 2013 si avea termen final de executie 31 decembrie 2015!
   Scopul general al proiectului este cresterea gradului de atractivitate a sudului Litoralului Romanesc.
   Obiectivul specific este valorificarea potentialului cultural-turistic al Municipiului Mangalia. Pentru realizarea acestui proiect, primaria Mangalia a incheiat un Contract cu asociatii S.C. OPAL CONSTRUCT S.R.L. si S.C. ROMCONSTRUCT HOLDING GRUP S.A..
   Proiectul prevede masuri de conservare, restaurare si punere in valoare a 3 monumente istorice de valoare nationala si universala:
1- basilica siriana, inscrisa in Lista Monumentelor Istorice sub codul CT-I-m-A-02696.01 si zidul nordic-tronson estic, de incinta, cod LMI CT-I-m-A-02696.03;
2- coltul de nord-vest al incintei romano-bizantine, cod LMI CT-I-m-A-0696.01;
3- mormintele paleocrestine de tip hypogeu, cod LMI CT-I-m-A-02696.02.
   Conform Contractului, constructorii trebuie sa realizeze amenajari peisagistice, sa creeze infrastructura conexa de acces pietonal si carosabil, puncte de parcare, de informare, grupuri sanitare, iluminat s.a.
   “Valoarea totala a proiectului este de 12.989.800,20 lei, din care valoarea eligibila a proiectului este de 9.355.640 lei, iar valoarea neeligibila este de 1.145.950 lei.”.
   Din pacate, “proiectul a fost amanat datorita unei conducte de apa, dar si multitudinii vestigiilor descoperite”! “Nărăvașă” conductă si “obraznice” vestigii!
   Amanarea proiectului a fost anuntata pe data de 24 iulie 2015! A trecut de atunci mai bine de un an!
   Progrese in desfasurarea activitatilor nu se vad!
   Un singur lucru este cert: constructorii si-au organizat un post de paza in trei schimburi, pentru ca au pe santierul din Soseaua Constantei multe materiale si un utilaj!
   In rest, ridicari din umeri si “parole, parole”! Primaria nu mai dispune de fonduri!

callatis-istorie-la-malul-marii-negre-mt-2 callatis-istorie-la-malul-marii-negre-mt-3 callatis-istorie-la-malul-marii-negre-mt-4 callatis-istorie-la-malul-marii-negre-mt-5 callatis-istorie-la-malul-marii-negre-mt-6 callatis-istorie-la-malul-marii-negre-mt-7 callatis-istorie-la-malul-marii-negre-mt-8 callatis-istorie-la-malul-marii-negre-mt-9 callatis-istorie-la-malul-marii-negre-mt-10 callatis-istorie-la-malul-marii-negre-mt-11 callatis-istorie-la-malul-marii-negre-mt-12 callatis-istorie-la-malul-marii-negre-mt-13 callatis-istorie-la-malul-marii-negre-mt-14 callatis-istorie-la-malul-marii-negre-mt-15 callatis-istorie-la-malul-marii-negre-mt-16 callatis-istorie-la-malul-marii-negre-mt-17

Sur­se de docu­men­ta­re: «Au ince­put lucra­ri­le la pro­iec­tul “Cal­la­tis- Isto­rie la malul Marii”», coti­dia­nul Repli­ca, 28 mar­tie, 2014; site-ul “CALLATISISTORIE LA MALUL MARII NEGRE” — Man­ga­lia- Pagi­na Ofi­ci­a­la a Muni­ci­pi­u­lui Man­ga­lia; site-ul «“Pro­iec­tul “Cal­la­tis- Isto­rie la malul Marii Negre” ama­nat»- Man­ga­lia-poli­ti­ca loca­la-24 iulie, 2015”.

   Marin Tanase, 10.09.2016.
Locuri de mun­ca in Man­ga­lia:
Jobs by neuvoo.ro


Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele