Luptătoarea de nota 10 din Mangalia Andreea-Beatrice Ana, vicecampioană mondială, visează la Jocurile Olimpice (Galerie Foto)

0
809

lupte-marian-oancea-andreea-ana

O tânără de 15 ani a dus Mangalia, judeţul Constanţa şi România pe locul doi în lume la sport! Luptătoarea Andreea Beatrice Ana a cucerit argintul la întrecerea mondială a cadetelor, de la Tbilisi (Georgia), dar nu se va lăsa până nu va lua şi aurul, atât la Mondiale, cât şi la Europene. Iar visul ei cel mare e participarea la Jocurile Olimpice.

Născută şi crescută la Mangalia, Andreea Beatrice va împlini peste trei luni 16 ani. Ultimii şase dintre aceştia sunt strâns legaţi de luptele libere, practicate atât la CSS Mangalia, cât şi sub tricolor, la loturile naţionale. Campioana a fost descoperită cu ocazia unei selecţii la Şcoala nr. 3 din Mangalia de antrenorul Marian Oancea, cel care o pregăteşte şi astăzi.

„Îmi plac luptele, de aceea m-am şi apucat de acest sport. După selecţia de la şcoală, am fost la sală să văd despre ce e vorba, am fost impresionată de ce am văzut şi am continuat“, povesteşte luptătoarea.

Învaţă foarte bine

„Andreea este foarte serioasă în tot ce face, un model pentru ceilalţi copii”, o apreciază pe sportivă antrenorul ei. Tânăra concurează în momentul de faţă la cadete (categorie de vârstă la care va fi şi la anul), este multiplă campioană naţională, campioană balcanică şi, de cinci zile, vicecampioană mondială. „Pe plan intern, a luat an de an doar aur. Sunt extrem de bucuros că şi învaţă foarte bine. Este elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic «Callatis» din Mangalia şi are numai note de 9 şi 10“, mai spune Marian Oancea.

Vrea să devină antrenoare sau profesor de sport

Andreea Ana este la clasa de ştiinţe sociale şi face engleză intensiv. „Îmi fac timp să împac şi cartea, şi sportul. Când va veni vremea, aş vrea să urmez facultatea de sport şi să devin antrenoare sau profesor de sport. Nu prea am timp de altceva în afară de lupte şi de şcoală. În puţinul timp liber, mă odihnesc sau mă plimb“, spune campioana, care e şi componentă a lotului olimpic de cadete – junioare al României.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

A învins campioana europeană

La Tbilisi, a fost momentul ei de vârf de până acum. A luptat pentru titlul suprem, dar a pierdut în finală în faţa unei japoneze, rămânând cu argintul. „Pe parcursul competiţiei, Andreea a evoluat extraordinar, a fost foarte motivată. Marea ei încredere a izvorât şi din faptul că, înainte de Mondiale, la un turneu internaţional desfăşurat la Bucureşti, a învins-o pe campioana europeană, o suedeză. Astfel că, în Georgia, a fost mult mai încrezătoare, iar mentalitatea ei de învingătoare a crescut. Cel mai bun meci al Andreei de la Mondiale a fost în sferturi, contra unei sportive din India, pe care a învins-o cu 10-0. A fost super-motivată, chiar şi eu am rămas surprins de dăruirea ei. A câştigat fără drept de apel, nu a lăsat-o de loc pe adversara ei să-şi dezvolte jocul. Până s-a dezmeticit indianca, deja era superioritate. Iar, în şapte din zece categorii, India şi Japonia s-au întâlnit în finală, deci indianca nu era o oponentă facilă. În finală, cred că Andreea a fost puţin prea entuziasmată de parcursul de până atunci şi nu s-a concentrat cât ar fi trebuit”, a spus Marian Oancea.

După Andreea Beatrice, urmează Denisa?

„A fost dificil la Campionatul Mondial, se putea şi mai bine, dar m-am descurcat. Cel mai greu meci a fost finala, iar cel mai bun al meu – cu indianca. Mi-am propus ca, la anul, să ies campioană europeană şi mondială, iar pe viitor, dacă mă ajută Dumnezeu, să ajung la Jocurile Olimpice. În 2020 cred că e cam devreme, astfel că sper la ediţia din 2024“, a declarat Andreea Ana. Aceasta are o soră mai mică, Denisa, de cinci ani, care deocamdată nu a făcut cunoştinţă cu sportul. „E încă mică. Nu am dus-o deocamdată la sală, dar, dacă îi va plăcea, va face şi ea lupte, de ce nu?”, arată Andreea. „O aşteptăm la sport şi pe Denisa“, punctează şi Marian Oancea.

Mai mult, în ziuaconstanta.ro

Un articol semnat de Marian BOCAISursa foto: Facebook (Marian Oancea, Cristian Dan Fluerariu, Federaţia Română de Lupte).

Citeşte şi „Turneu impecabil”: Luptătoarea Andreea Ana, de la CSS Mangalia, este vicecampioană mondială! (Galerie Foto).


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply