TEATRUL ȘI BORCANUL UMILINȚEI…
(Galerie FOTO)

0
1094

farmec.ro
carturesti.ro%20

mangalia-art-borcanul1

Festivalul Naţional de Teatru Pentru Liceeni, Mangalia-Art, 2016. Organizatoarea şi sufletul acestui eveniment, cu voce tremurândă, deschidea a doua seară de festival teatral, urând bun venit publicului, mulţumindu-i pentru prezenţă.

mangalia-art-borcanul2

   În tremuratul vocii se simţea emoţie şi bucuria că acest festival a ajuns la ediţia a VII-a. Apoi, tot cu voce tremurândă, a adresat mulţumiri primarului. Nimic mai firesc, veţi spune, implicarea primăriei fiind un act normal şi, la urma urmei, chiar obligatoriu.

   De data aceasta, în schimb, în tremuratul vocii s-a simţit altceva. S-a simţit umilinţa.

   Da, în aceste zile, la Mangalia, cultura este umilită chiar de către cei care ar trebui, în primul rând, să se ocupe de promovarea ei şi de desfăşurarea în cele mai bune condiţii a tuturor evenimentelor culturale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

   Prezentând trupele de teatru ce urmau să evolueze, doamna organizatoare a mai prezentat ceva, având în stânga domniei sale, într-un colţ al scenei, un panou uriaş pe care se afla stema Mangaliei şi pe care scria “Primăria Municipiului Mangalia”.

mangalia-art-borcanul3

   A prezentat un borcănel, rugând publicul mangaliot ca, atât cât poate, să doneze o sumă de bani şi s-o introducă în el.

mangalia-art-borcanul4

   Într-o linişte deplină, având în spate emblema municipiului, a aşezat borcănelul jos, pe scena pe care urma ca tinerii actori să-şi interpreteze rolurile.

mangalia-art-borcanul5

   În acel moment, mie, cetăţean al acestui oraş, mi-a fost ruşine! Ruşine pentru că sunt locuitor al unui oraş condus de oameni fără rusine!

mangalia-art-borcanul6

   Felicitări tuturor partincipanţilor la acest festival!

   Felicitări pentru talentul şi dăruirea cu care aceşti tineri şi-au trăit rolurile!

   Felicitări tuturor organizatorilor şi celor care au făcut ca şi această ediţie să aibă loc.

   Şi, deloc în ultimul rând, felicitări celei care face ca acest festival să trăiască în continuare. Felicitări, doamnă Aura Mircea!

mangalia-art-borcanul7 mangalia-art-borcanul8 mangalia-art-borcanul9 mangalia-art-borcanul10 mangalia-art-borcanul11mangalia-art-borcanul12mangalia-art-borcanul13mangalia-art-borcanul14mangalia-art-borcanul15mangalia-art-borcanul16mangalia-art-borcanul17mangalia-art-borcanul18mangalia-art-borcanul19mangalia-art-borcanul20mangalia-art-borcanul21mangalia-art-borcanul22mangalia-art-borcanul23mangalia-art-borcanul24mangalia-art-borcanul25mangalia-art-borcanul26mangalia-art-borcanul27mangalia-art-borcanul28mangalia-art-borcanul29

Valerian Șarîngă. Duminică, 18 sept.2016.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply