După trei luni de la alegerile locale, primarul Mangaliei prezintă un mesaj de bilanț al sezonului estival

0
881

farmec.ro
carturesti.ro%20

la-steaguri-neptun

Bună seara,
Sezonul estival 2016 este pe cale de a se încheia, iar acum vine momentul bilanţului pentru toţi cei implicaţi în domeniul turistic, atât agenţi economici, dar şi administraţia publică. Conform specialiştilor, anul acesta a fost unul dintre cei mai profitabili, după 1990, în turismul estival.
Referitor la gospodărirea şi modernizarea staţiunilor din sudul litoralului, am făcut unele progrese, dar încă mai avem deficienţe pe care încercăm să le remediem până la deschiderea următorului sezon.
Modernizarea falezei din Neptun şi a zonei “La steaguri”, diversificarea ofertei turistice şi organizarea unor concerte de anvergură pe plajele Mangaliei sunt elemente care au ajutat la creşterea numărului de turişti în staţiunile noastre.

la-steaguri-neptun-seara

europa-fm-2016

Totodată, Primăria a făcut efoturi pentru reducerea considerabilă a numărului de câini comunitari şi igienizarea permanentă a domeniului public, în staţiuni. De precizat că domeniu public înseamnă doar străzi şi trotuare, în rest fiind vândut tot, încă de acum 10-15 ani.
Am avut probleme cu vandalizarea coşurilor de gunoi, pe care am fost nevoiţi să le schimbăm chiar şi de 2-3 ori pe săptămână, dar şi cu unii agenţi economici, care au refuzat să încheie contract de salubrizare şi au aruncat toată vara gunoiul în spatele magazinului/chioşcului.
Multe dintre amenzile aplicate au fost contestate şi se judecă în instanţă. De asemenea, ne-am confruntat de mai multe ori cu întreruperea iluminatului public, din cauza suprasolicitării unei reţele vechi de peste 40 de ani şi neadaptate la actualele necesităţi din staţiuni.
În multe cazuri, am depistat şi că se fură curent, culmea, chiar de unii care apoi acuză căderile de reţea.
Pentru remedierea acestei situaţii, am făcut deja demersuri la Enel pentru dezvoltarea reţelei şi preluarea stâlpilor, de către Primărie, astfel încât să nu mai aşteptăm mereu intervenţia societăţii de electricitate.
Ca element de noutate, lucrăm la câteva proiecte cu finanţare europeană pentru modernizarea infrastructurii din staţiuni, respectiv străzi, trotuare şi tot ce înseamnă domeniu public, inclusiv iluminat stradal. Axele de finanţare s-au deschis recent, iar acum suntem în faza redactării documentaţiei tehnice.
Nu în ultimul rând, în urma numeroaselor demersuri pe care le-am făcut la nivel guvernamental, am fost bucuros să aflu că CNADNR a anunţat recent demararea unui proiect de drum expres care să lege A2 de sudul litoralului (http://monitorizari.hotnews.ro/stiri-infrastructura_articol…).
 Radu Cristian, 07.09.2016, h.21:30.



Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply