Ceremonia de inaugurare a Secției de Oftalmologie a Spitalului Municipal Mangalia

0
860

farmec.ro
carturesti.ro%20

Inaugurare Oftalmologie Mangalia2

Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă TIKA – București, împreună cu Primăria Municipiului Mangalia, au inaugurat la începutul lunii septembrie Secția de Oftalmologie a Spitalului Municipal Mangalia.

În cadrul evenimentului a avut loc o conferință de presă, precum și o ceremonie de tăiere a panglicii, la Pavilionul C al Spitalului Municipal Mangalia.

Cabinetul de oftalmologie din cadrul Spitalului Municipal Mangalia a fost dotat de către Agenţia Guvernamentală TIKA, în urma încheierii unui parteneriat între aceasta şi Spitalul Municipal Mangalia.

Inaugurare Oftalmologie Mangalia1

La inaugurare a fost prezentă o delegaţie condusă de către Excelența Sa Ambasadorul Republicii Turcia la București, dl. Osman Koray Ertaș împreuna cu coordonatorul oficiului Coordonare Programe TIKA București, Hacı Ahmet Daştan. Din delegație au mai făcut parte deputatul Varol Amet, precum și mai mulți reprezenți Tika și ai Ambasadei Republicii Turcia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Inaugurare Oftalmologie Mangalia4

Primarul Municipiului Mangalia, Radu Cristian, alături de deputatul Victor Manea, alți reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai comunităţii turco-tătare din localitate, i-au întâmpinat pe oaspeții turci în Sala de Conferințe a Clubului Nautic.

Cu această ocazie, Excelența Sa Ambasadorul Republicii Turcia la București, dl. Osman Koray Ertaș a declarat: „În fiecare an ne propunem să dezvoltăm parteneriate cu instituții din România pentru dezvoltarea de proiecte în diferite domenii, de la educație la sport și de la cercetare la sănătate. Astfel, am reușit să stabilim o serie de colaborări puternice și să investim în acele zone în care există o nevoie reală. Acesta a fost și cazul Secției de Oftalmologie a Spitalului Municipal Mangalia și ne bucurăm că am putut veni în ajutorul medicilor și pacienților de aici cu echipamentele de care aveau nevoie.”

“Încă din 2015, când a fost înființat biroul din România al Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă, am susținut o serie de inițiative, care au presupuns investiții mai ales în educație și sănătate, și suntem încântați să vedem rezultatele acestora. Cele 13 echipamente de ultimă generaţie pe care TIKA le-a oferit Secției de Oftalmologie sunt deja puse în funcţiune, iar pacienţii beneficiază de tratamente la cele mai înalte standarde. Suntem interesaţi să consolidăm relaţiile dintre România şi Turcia şi vom continua să dezvoltăm astfel de proiecte”, a adăugat Hacı Ahmet Daștan, Coodonator al Oficiului Coordonare Programe – TİKA București.”

Inaugurare Oftalmologie Mangalia3

La rândul său, primarul  Radu Cristian a declarat că “Din această toamnă, pacienţii din Mangalia, dar şi din zonele limitrofe vor beneficia de aparatură utramodernă de diagnosticare şi tratament a unor afecţiuni oculare. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără parteneriatul pe care îl avem cu TIKA. Ne dorim ca pe viitor să încheiem noi colaborări de acest fel, astfel de investiții fiind în avantajul locuitorilor din zonă”.

Valoarea totală a echipamentului medical se ridică la 30.000 de EUR, sumă suportată de către TIKA.

Comunicat primit de la Biroul de presă al Primăriei Mangalia.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply