REVENIM: Care credeti că sunt prioritățile Mangaliei?

0
824
Mangalia - faleza.
farmec.ro%20-%20Livr%u0103m%20frumuse%u021Be%21

mangalia-panorama-laurentiu-mitu

PRIORITĂȚI, PROIECTE ȘI SOLUȚII PENTRU MANGALIA.

     Așa se intitula articolul nostru publicat la începutul lunii iulie 2016, care cuprindea următoarele idei și propuneri adresate edililor Mangaliei.

 Sub genericul PRIORITĂȚI, PROIECTE ȘI SOLUTII PENTRU MANGALIA, lansăm această AGORA VIRTUALĂ, în care-i invităm să-și prezinte propriile proiecte și soluții pentru legislatura 2016 – 2020, pe toți cei 19 consilieri municipali și pe primarul Mangaliei.

     De asemenea, tot aici vor putea lua cuvântul cetățenii muncipiului Mangalia și să facă propuneri și observații legate de administrarea orașului și a stațiunilor subordonate, să vină cu sugestii de proiecte necesare, realizabile.

     Doamnelor și domnilor consilieri, domnule primar,

    Așteptăm de la dumneavoastră soluții concrete, pe domenii de activitate, pentru rezolvarea PRIORITĂȚILOR SPECIFICE orașului nostru. Noi vă reamintim câteva dintre acestea, rezultate din solicitările cititorilor noștri:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
 1. Crearea de NOI LOCURI DE MUNCĂ în Mangalia;
 2. ȘOSEAUA DE CENTURĂ, care să ocolească orașul și să facă legătura între podul peste calea ferată de la Neptun și podul de peste lacul Mangalia. Vezi H.G. nr.1.145 din 17 noiembrie 2010 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Varianta de ocolire Mangalia”!
 3. soseaua_ocolitoare_mangalia_HG1145din17nov2010varianta_ocolire_mangalia_HG1145din17nov2010anexe
  TERENURI de CASE și LOCUINȚE PENTRU TINERI și pentru familiile care doresc să aibe căminul lor;
 4. ATRAGEREA DE SPECIALIȘTI de care are nevoie orașul nostru în Economie, Administrație, Sănătate, Învățământ, Cultură, Sport și alte domenii;
 5. ECONOMIA LOCALĂ – Sprijinirea concretă a micilor întreprinzători.

a). Ce veți face pentru ca prețurile la produsele din piețele Mangaliei să fie mai mici?

b). Cum credeți că s-ar putea micșora prețul la metrul cub de apă potabilă în Mangalia?

c). Ce măsuri concrete aveti în vedere pentru sprijinirea firmelor din municipiul Mangalia?

d). Despre Parcul industrial ce ne puteți spune? Ce oferte are acesta?

 1. TURISMUL – Inițiative, proiecte, soluții pentru atragerea unui număr mai mare de turiști în sezon și extrasezon?
 2. CULTURĂ, DIVERTISMENT – la fel: Inițiative, proiecte, soluții?a) Ce proiecte culturale și de divertisment propuneți sau veți susține, care să vină în sprijinul turismului local?b) Cum vedeți soluționată problema divertismentului local de după sezonul estival (în extrasezon)?

  c) Pentru copiii Mangaliei, v-ați gândit la niște programe corespunzătoare vârstei lor? Concret!

  d) Dar pentru tineri? Ce propuneri aveți pentru ei, în ideea dezvoltării aptitudinilor vocaționale?

 3. EDUCAȚIE – ÎNVĂȚĂMÂNT – Cunoașteți problemele din învățământul local? Care sunt acestea și ce solutii aveți pentru rezolvarea lor?

De exemplu, știați că ar fi binevenit și la Mangalia un CENTRU DE EXCELENȚĂ pentru elevii cu performanțe școlare deosebite? Ce veți întreprinde pentru a înființa un asemenea Centru? Sau, când veți rezolva problema unui CAMPUS ȘCOLAR INTEGRAT, CU PROFIL TURISTIC ȘI ALIMENTAȚIE PUBLICĂ, pentru Colegiul Economic Mangalia, în felul acesta găsindu-se un spațiu adecvat și pentru Școala Gimnazială Gala Galaction, care se poate muta în actualul sediu al Colegiului Economic, iar în localul de la sens s-ar putea înființa o grădiniță. După cum se știe, celălalt local “de la geamie” al Școlii 5 este revendicat de urmașii foștilor proprietari.

 1. SĂNĂTATE: – Inițiative, proiecte, soluții?

– Știți că ar fi necesar un SPITAL PENTRU BOLNAVII CRONICI din toată zona Mangalia? Aceeași întrebare: Vă angajați să sprijiniți înființarea acestui spital?
– Pentru copiii cu nevoi speciale, ce vă propuneți să faceți și în ce termen?

 1. SPORTUL, cu toate ramurile de activitate. Ce propuneți, ce soluții aveți pentru proiectele sportive ale Mangaliei?
 • Pe cand, un BAZIN OLIMPIC DE INOT, la Mangalia?
 1. ADMINISTRAREA MUNICIPIULUI MANGALIA:

– Cum arată Planul dumneavoastră managerial pentru perioada 2016 – 2020, cu obiective clare și un Calendar cu termene și responsabilități?

BUGETUL LOCAL:

– Ce veti face în cei patru ani cu sumele provenite din impozitele și taxele locale?
– Care vor fi destinațiile principale ale fondurilor publice pe care le veți administra?

 1. Care sunt proiectele pe care le considerați prioritare pentru Mangalia? Cum veți atrage fonduri europene pentru  aceste proiecte?
 2. Ce proiecte transfrontaliere veți avea în vedere?

(Unităţile administrativ-teritoriale limitrofe zonelor de frontieră pot încheia între ele înţelegeri de cooperare transfrontalieră cu structuri similare din statele vecine, în condiţiile legii).

 1. Alte propuneri personale, proiecte și soluții, în slujba comunității locale, reieșite din dialogul cu cetățenii Mangaliei. 
 2. Când ați stabilit zilele de audiențe cu cetățenii Mangaliei, unde și la ce ore?
 3. Un mesaj pentru cititorii ziarului online MangaliaNews.ro.

Vă mulțumim. (Foto generic: Laurentiu Mitu).

***************************************************************************

UPDATE, Marți, 30 august 2016: De prisos să vă mai spunem, stimați cititori, că nu ne-a răspuns NIMENI până acum dintre cei vizați în acest material, de parcă nici nu l-ar fi citit, sau nu i-ar interesa soarta Mangaliei, ceea ce nu credem…

Facem încă un APEL la consilierii locali, la reprezentantii Primăriei Mangalia, să dea curs invitației noastre de a-și exprima punctele de vedere referitoare la PRIORITĂȚILE MANGALIEI și să răspundă la cele 16 puncte ale articolului menționat, mai ales că tot se discută zilele acestea despre Strategia de Dezvoltare Locală…


Mangalia News, 30.08.2016.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply