Ozghiun Menabit: DESPRE RUȘINEA CONSILIERILOR

1
1182

ozzy_menabit_consilier_municipal (Small)

   “In trecut am reproșat neprezentarea la ședințe a actualilor mei colegi de alianță din CL. Știu că și boicotul este o atitudine politică, folosești strategia când ai ceva de câștigat și nu se poate altfel.
   Dar consider că în Consiliul Local nu trebuie sa se facă politică in detrimentul orașului.
   Am sa povestesc un lucru pe care nu-l stiu toți.
   La ședința din Iunie de validare a consilierilor, de alegere a viceprimarului, de validare a primarului, situatia politică era incertă cu UNPR. Dacă nu ne-am fi prezentat la prima sedinta nu se îndeplinea cvorumul de 2/3, sedinta s-ar fi amânat. Legea permite si o a doua amânare. Am stiut ca situatia politica a UNPR se va decide intre timp, că noi vom face o majoritate in Consiliul Local. Știam că voi fi propus viceprimar de către acest grup de partide.
   Știam că dacă nu ne prezentăm la ședința de validare, as fi ajuns viceprimar, dar si mai important: execuția bugetară pe 2015 nu ar fi fost aprobată. Si primarul ar fi fost verificat cum a executat bugetul.
   Dar din cei prezenți la votul electoral, 42% au votat cu Radu Cristian. Aceștia ar fi fost nemultumiți că primarul nu este lăsat să facă treabă. Sincer sa fiu, am crezut ca odată războiul politic încheiat, cu consilierii de partea sa, dl primar poate se apuca de gospodărit orașul nostru. Nu am intrat in Consiliul Local sa duc lupte politice. Înaintea interesului politic, înaintea interesului personal de a fi viceprimar, am un interes mai mare: Orașul și locuitorii acestui oraș.
   Am discutat la masa alianței si ne-am pus toți de acord că suntem în Consiliul Local cu determinarea de a ne strădui pentru Oraș.
   Am creat momentul zero, fără să mai conteze trecutul și politicile. Situatia este că suntem consilieri locali in acest mandat si dacă vrem să scoatem Mangalia din starea deplorabilă in care a adus-o administrația, sa lăsam deoparte alte interese.
   Astfel că ne-am prezentat la ședință. Dacă alegeam să folosim unealta boicotului politic, astăzi alianța avea viceprimarul si aveam majoritate în consiliu de la început.
      Sincer, am fost convins ca avand tot ce a cerut, d-lui primar nu-i mai rămâne de făcut decât să se apuce de treabă pentru oraș.
      Ce a facut cu toate acestea?
      (…) M-am lovit de zidul secretomaniei, de o enclavă a incapabilității celor puși pe funcții de conducere în primărie.
   Orașul s-a deteriorat mai mult. Ce au facut dl primar si aparatul sau executiv? In plin sezon estival, au plecat in concediu. Fără să le pese de problemele Mangaliei, fara sa le pese de problemele spitalului, de problemele școlilor care vor începe imediat anul școlar, fara sa le pese ca nu s-au dat alocațiile copiilor cu orientare școlară, adica cei cu probleme nu își pot cumpara medicamentele. Spitalul neavând organigrama aprobată, nu mai avem garda la Pediatrie si la diverse alte secții importante.
   Prin incompetenta celor care au eliberat avize de functionare încadrate ilegal, s-au creat situații de pericol gen Colectiv.
   Cand grupul nostru de 10 consilieri am inițiat ședința extraordinară pentru a aduce in atenție aceste lucruri, mai întâi dl primar a încercat prin departamentul juridic să blocheze convocarea ședinței.
   Apoi ce au facut consilierii PNL si dl primar?
   Nu s-au prezentat nici la ședință. Din cele care mi s-au relatat, dl primar a interzis șefilor de departamente sa se prezinte la sedinta Consiliului Local.
   Ce au obținut cu acest boicot politic? Nimic.
   Am fost conștient in Iunie că dacă foloseam boicotul politic aveam de câștigat. Mult. Dar interesul primordial este orașul. Am renunțat la interesul personal, nu pentru asta am intrat in Consiliul Local.
   Totuși, necâștigând nimic prin neprezentare, pentru consilierii PNL a contat mai mult un gest politic in defavoarea orasului. Au sfidat pe toti cetățenii Mangaliei.
   Mie îmi este rușine pentru ei. Cer scuze în numele lor.
   Nu doresc razboaie politice in consiliul local. Vad ca aceasta administrație a învățat ca se poate câștiga și nefăcând nimic: nu-i lasă alții!
Pentru aceasta este nevoie sa creeze un mediu agresiv de lucru, sa inițieze războaie si blocaje, sa se dea de inteles ca noi suntem încăpățânați pentru a ne atinge interesele personale sau politice.
   Refuz sa particip la aceste porcăieli, refuz razboaiele politice în Consiliul Local.
   Am venit sa fac treabă, chiar daca sunt jignit de catre dl.primar in sedinta, chiar daca sunt jignit de catre dl Dumitrana, chiar dacă nu sunt respectat in calitate de cetățean sau in calitate de consilier de catre cei in functii de conducere din primarie.
   Vă invit la muncă pentru cetățeni, colegi consilieri PNL, prin muncă însemnând să facem ceea ce trebuie să facă un Consiliu Local, să ia hotărâri pentru bunăstarea orașului, nu pentru interese personale sau politice!”

   Ozghiun Menabit, consilier local, 20.08.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Mulțumesc pentru reacție, deși nu v-am votat din cauza formațiunii politice în care v-ați înregimentat, recunosc însă că așteptam să vă văd mai activ, nu numai în plan mediatic.
    Cumva asta e normalitatea. Pot avea așteptări și de la consilieri pe care nu i-am votat, la fel cum dumneavoastră, consilierii dar și primarul, sunteți responsabili și față de cei care nu v-au votat.
    Știu că politica e mizerabilă, că este dominată de interese personale, de orgolii și comenzi de la centru. Dar sunt idealistă și cred că înainte de a fi oameni politici sunteți cetățeni ai acestui oraș. Că și la domniile voastre vin rude și prieteni vara, ca și dumneavoastră trebuie să explicați de ce nu sunt coșuri de gunoi prin oraș și trebuie să mergi cu ambalajul de la înghețată sau coceanul de la porumb în mână până la Luca, unde sunt niște pubele, sau de ce pe toată faleza aia imensă nu e niciun bec, deși mustește de lume. Mi-am dus rudele în obor…..și m-au întrebat dacă acolo e groapa de gunoi a orașului. Și mi s-a făcut o rușine…..normalitatea asta a noastră, a mangalioților devine atât de cangrenată, de viciată , iar noi nici nu mai realizăm că nu este corectă, că merităm mai mult și mai bun.
    Și mă gândesc că primarul nu e mangaliot, nu trăiește aici, el se supune ordinelor Constanței, distruge Mangalia încet și sigur, iar la sfârșitul acestui mandat se va întoarce în urbea și își va aduce aminte că a a fost primar la noi în momentul în care-și va ridica pensia mult mărită pentru meritele deosebite aduse în folosul comunității. Dar dumneavoastră domnilor consilieri? Dumneavoastră rămâneți aici, cu noi, în acest oraș, fără iluminat, fără civilizație, fără perspective……dumneavoastră nu trebuie să răspundeți vecinilor? colegilor de servici? cunoscuților?
    De la alegeri nu s-a întâmplat nimic….mi-aș dori să ne luam orașul înapoi, să redevină grădina înflorită de altădată, plină de manifestări culturale, de celebrări reale sau inventate, de motive să te mândrești că ești mangaliaot.

Leave a Reply