Comuna din Vrancea unde toate lucrările s-au realizat cu firma Primăriei: câţi bani s-au economisit în acest fel

0
860

comuna1

Drumurile din comună sunt asfaltate de salariaţii firmei primăriei.

ADEVARUL: Comuna Ciorăşti din Vrancea realizează lucrările de interes utilitar din comunitate cu firma Primăriei, lucrările fiind executate la jumătate de preţ.

 În urmă cu patru ani, autorităţile locale din comuna vrânceană Ciorăşti au înfiinţat o firmă pentru a realiza prin intermediul ei lucrările de interes utilitar din comunitate. Edilii au gândit că beneficiind de o firmă proprie, pe care au denumit-o SC Prestări Servicii, investiţiile pe care le vor realiza vor fi mult mai rentabile din punct de vedere economic, dar vor rezolva şi problema unor locuri de muncă pentru şomerii din sat. Şi nu s-au înşelat deloc, pentru că astăzi Primăria se poate lăuda cu lucrări de investiţii de calitate făcute cu proprii angajaţi, la cele mai mici costuri.

Prin intermediul societăţii primăriei, s-au reabilitat căminul cultural, cabinetul medical, s-au construit o piaţă agroalimentară şi un stadion, au fost asfaltate şi pavate drumurile, se realizează salubritatea localităţii, gama de lucrări fiind variată.

„Am reuşit să economisim mai mult din jumătate din sumele pe care ar fi trebuit să le cheltuim pentru investiţii. Ca şi exemplu, căminul cultural a fost reabilitat de angajaţii societăţii cu suma de 237.000 de lei, în condiţiile în care orice firmă ar fi venit să lucreze cerea cel puţin dublu”, susţine primarul Nicolae Braicău. În acest interval de timp, primăria comunei Ciorăşti a achiziţionat 15 maşini şi utilaje, noi şi second hand, care sunt folosite la lucrări publice, întreţinere, reparaţii.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pentru deszăpezire şi lucrări la drumuri şi şanţuri, autorităţile au cumpărat o maşină cu freză şi lamă, un buldoexcavator, un autogreder pentru reprofilarea drumurilor, un finisor de asfalt şi un cilindru compactor, precum şi un mini-excavator. Acesta din urmă este nou şi a costat 20.000 de euro, din fonduri europene. Cu fonduri europene s-a mai reuşit cumpărarea unui tractor nou. Pe de altă parte, cu fonduri locale s-au mai achiziţionat o maşină de gunoi, un camion pentru cărat piatră şi o maşină de pompieri.

comuna2

”Am căutat pe internet oferte avantajoase pentru utilaje la mâna a doua şi aşa am găsit şi maşina de pompieri. Este fabricată în anul 2004 şi am achiziţionat-o din Marea Britanie cu circa 15.000 de euro. Are toate dotările necesare, plus un tun automat de stingere care se poate acţiona cu telecomanda”, mai precizează primarul comunei Ciorăşti, Nicolae Braicău.

Noua bază de sport din comună, realizată în regie proprie, este mai modernă decât tot ce are Focşaniul la această oră.

comuna3

”S-a lucrat numai în regie proprie, cu oamenii noştri, cu materialele şi utilajele noastre. Am făcut teren de fotbal cu iarbă, vestiare moderne, pistă de atletism, teren de tenis, teren de minifotbal şi loc de joacă pentru copii”, a mai menţionat edilul.

Citeste mai mult: adev.ro/oc1xpk



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply